Reklam
Reklam

Hastalar Karabük’e Hayat Bulmaya Geliyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Aralık, 2014 07:44 tarihinde yayınlandı
0

Yenilenen kadro ve modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavide dünya standartlarında güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermeye başlayan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Karabük dışından da hastalar teşhis ve tedavi için tercih etmeye başladı.
Solunumla ilgili büyük sorun yaşayan, KOAH hastaları için yeni bir tedavi yöntemi olan “bronkoskopik endobronşiyal valf yöntemi” uygulanmasına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hızla devam ediliyor.
Türkiye’de sayılı tıp merkezlerinde yapılan endobronşiyal valf tedavisi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Karabük dışından bir hastaya başarıyla uygulandı.
Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen endobronşiyal valf tedavisi yöntemine; Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çörtük, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Hasan Casim ve Uzm. Dr. Onur Yazıcı katıldı.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat yaptığı açıklamada: “Bugün Eskişehir’den gelmiş ileri derecede KOAH hastalığı olan bir hastamızın sağ akciğerinin üst tarafında yaklaşık 12 cm’lik hava kisti vardı. Özellikle son 2 yıldır ülkemizde uygulanmakta olan bir tedavi yöntemini Karabük’te 3.kez bu hastamıza uyguladık. Erdoğan Bey’le ekip olarak şu ana kadar Türkiye’de 40’a yakın hastamız oldu. Bu hastamızın da sağ ciğerinin üst tarafına 3 tane valf dediğimiz stend benzeri cihaz yerleştirdik. Birkaç ay içerisinde sağ ciğerinin üst tarafındaki hava kistinin küçülerek diyaframın soluna daha fazla iştirak etmesini düşünüyoruz. Bu amaçla bu işlemi yaptık. Yaptığımız işlem yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Bir saat önce yaptığımız ameliyatta hastamızda şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmedi ve birkaç ay içerisinde de yaşam kalitesinde bir artış olacağını beklemekteyiz.” dedi.
Uygulanan tedavi sonrasında duygularını paylaşan hasta İbrahim Sayan ise, “Eskişehir’den geliyorum. 2012’den beri bu hastalığı çekiyorum. Daha önce Eskişehir’de ve diğer hastanelerde tedavi oldum. İstanbul’dan Erdoğan Hoca’nın buraya gelmiş olduğunu duydum. Ameliyattan bir saat önce çıktım ve çok iyiyim. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi.
Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaptığı başarılı teşhis ve tedavi yöntemleri ile yakın zamanda önemli merkezlerden biri haline geleceğini belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan teşhis ve tedaviler hem halkımıza hizmet hem de bizim için gurur kaynağıdır. Karabüklü hemşerilerimiz artık hastalıklarına şifa aramak için Karabük dışına çıkmasınlar. Bugün büyükşehirlerde yapılan hatta Türkiye’de birkaç merkezde yapılabilen teşhis ve tedaviler yöntemleri Karabük’te Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılırken, Karabük dışından da hastalar tedavi olmak için geliyorlar. Karabük Halkına sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması için Karabük Üniversitesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordineli olarak çalışmaktayız. Bu bağlamda katkı sağlayan, hastalarımıza şifa olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin