karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
22 Ocak, 2015 08:54 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Halk Sağlığı Müdürlüğü; BEÜ ile Protokol İmzaladı

ZONGULDAK Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi Oluşturulmasına Dair İşbirliği Protokolü ile il genelinde "13 Yaş Altı Çocuklarda Göz Taraması" ayrıca il genelinde "Okul Öncesi Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" na dair işbirliği protokolleri imzalandı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında halkımıza daha etkin hizmet vermek amacıyla Sağlık Protokolleri imzalandı. İmzalanan Sağlık Protokolleri sayesinde 40-69 yaş arası kadınların KETEM' in yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde ücretsiz mamografi çekimi yaptırabilecek.Valilik tarafından yapılan açıklamada; “03-13 yaş arası çocuklarda ise; kırma kusurlarının erken yaşta belirlenerek; çocukların daha net görmeleri ve buna bağlı olarak okul başarılarının artırılması amacıyla göz tembelliği olarak bilinen kırma kusurları pediatrik otorefrektometre ile teşhis edilebilecektir. Ayıca kırsal bölgelerdeki okul öncesi çocuklarda ağız ve diş taraması yapılarak sağlık sorunlarının erken yaşta tespit ve tedavi edilmesi hedeflenmektedir. Sağlık Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturularak; halkın sağlık sorunlarının belirlenmesi ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik ve halkın düzeyini yükseltici çalışmalar yapılması hedeflenmiştir” denildi. Protokol imza törenine Vali Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Bayraktaroğlu, BEÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A.B.D Başkanı Prof. Dr. Atilla Alpay, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç, BEÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. K. Varım Numanoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin