Zonguldak’ta her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri Soğuksu semtinde kurulan halk pazarı, soğuk hava ve fiyat artışlarının etkisiyle en sakin günlerinden birini yaşadı. Pazardaki ürünlerin etiket fiyatları marketlerdeki fiyatların yaklaşık yarı seviyesinde seyretmesine rağmen, vatandaşların pazar yerine ilgisi düşük kaldı.
Kış mevsiminin etkisini hissettirmesiyle birlikte düşen hava sıcaklıkları pazar alışverişini olumsuz yönde etkiledi. Halk pazarında fiyatlar market ortalamasının altında kalmasına rağmen soğuk hava nedeniyle pazar alanı boş kaldı. Gün boyu beklenen yoğunluğun oluşmadığı pazar yerinde esnaflar da vatandaşların azlığından dert yandı.
Pazardaki güncel fiyatlar incelendiğinde; havuç 30 lira, domates 50 lira, ıspanak 50 lira, marul 40 lira ve brokoli 80 liradan satışa sunuldu. Mutfakların temel ihtiyacı olan patatesin kilogramı 20 lira, soğanın ise 15 liradan alıcı bulduğu görüldü. Pazarın en uygun ürünleri soğan ve patates olarak kayıtlara geçerken, en yüksek fiyatlı ürün ise 80 lira ile brokoli oldu.


Halk pazarında fiyatlar market fiyatlarının altında kaldı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

