Reklam
Reklam
6735d1c556ef5
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
14 Kasım, 2024 10:36 tarihinde yayınlandı
0

Halk Ekmeğe ENERJİSA Engeli..!

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçim vaatleri arasında yer alan Halk Ekmek Fabrikası Enerjisa engeline takıldı. Halk Ekmek Fabrikası’nın kurulacağı alanda yer alan trafonun kaldırılması için yapılan tüm girişimlere rağmen, Enerjisa’nın sürekli ertelediği bildirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçim vaatlerinden biri olan ve halkın merakla beklediği Halk Ekmek Fabrikası, Enerjisa engeline takıldı. Fabrikanın kurulması planlanan alandaki trafo, projeyi geciktiriyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada, “Halk Ekmek satışına başladık ancak belediye olarak halk ekmeği üretmemiz ve bir Halk Ekmek Fabrikası kurmamız da seçim vaatlerimiz arasında yer alıyordu.” dedi.

Fabrikanın yapılacağı yerin Aslanlar’da sosyal tesisin tam karşısında, daha önce Hayır Çarşısı‘nın bulunduğu arsa olduğunu belirten Köse, “Hayır Çarşısı’nı yıktık, orada yol genişleme çalışmaları da yapıldı. Ancak içinde Enerjisa’nın trafosu var ve kaldırması gerekiyor. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk fakat Enerjisa tarafından sürekli erteleniyor. 2025’in Mart Ayı’nda trafonun kaldırılacağını umuyoruz” diye konuştu.

Halk Ekmek Fabrikası Projesi’nin trafonun bulunduğu alanı da kapsadığını belirten Başkan Köse, bu nedenle trafo kalkmadan oraya ekmek fabrikasını yapma olasılıklarının olmadığını söyledi.

Trafonun nereye götürüleceğinin belli olduğunu ifade eden Başkan Köse; “Sadece yetkili kurumun trafoyu oradan kaldırması gerekiyor. Sonrasında Halk Ekmek Fabrikamızı, sosyal tesisin ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu alana yapacağız.  Bildiğiniz gibi şu anda Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Halk Ekmek satışımız devam etmektedir” dedi.

VATANDAŞLARDAN ENERJİSA’YA TEPKİ
Trafo sorununun çözülmemesi, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, Enerjisa’nın trafoyu kaldırma sürecini sürekli ertelemesinin, Halk Ekmek Projesini geciktirdiğini belirterek,  sürecin hızlandırılmasını talep etti. Belediyenin Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Halk Ekmek satışlarını sürdürmesine rağmen, vatandaşlar fabrikanın devreye girmesiyle daha geniş kapsamlı hizmet alabileceklerini söylediler. Öte yandan Enerjisa’nın projeyi geciktirmesi, bazı çevrelerce “Belediye’nin CHP’li olmasından kaynaklanıyor.” şeklinde yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Semih Ali

    Ülkemiz maalesef kendini büyük gören şirketlerin bana göre bir serçe parmağı kadar değeri olmayan sadece bencilce davranan ve vatandaşa acımasızca bakan merhamet duygusu olmayan işi gücü para olan ayrıca baktığınız zaman profesyonel anlamda sınıfta kalan personel olarak ciddiyetten uzak ve üslup olarak çoğunun negatif enerji verdiği kişilerin olduğu bir yapı Türkiye Cumhuriyetinin patronu Vatandaştır….

Yeni yorumlara kapalı.

6f46ccad fa1b 4a21 8e49 586ae4eeeaf1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2026 10:15 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARDEMİR’e “Yılın Kurumsal Kan Bağışçısı” ödülü

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından KARDEMİR, Türk Kızılay tarafından düzenlenen Türk Kızılay Ödülleri Töreni’nde “Yılın Kurumsal Kan Bağışçısı” kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende KARDEMİR’e verilen ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Şirket adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz aldı.

KARDEMİR’den yapılan açıklamada, çalışanların gönüllü katkılarıyla sürdürülen kan bağışı faaliyetlerinin toplumsal dayanışmaya önemli katkılar sunduğu belirtilerek, bu anlamlı ödülün kurum için gurur kaynağı olduğu ifade edildi.

Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümünde verilen ödülün, iyilik, dayanışma ve yardımlaşma kültürünün güçlenmesine yönelik çalışmalara verilen değerin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, afetler, acil durumlar ve sağlık hizmetlerinde üstlendiği kritik görevlerle Türkiye’nin en köklü yardım kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümü kutlanarak, insanlığa umut olan çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Semih Ali

    Ülkemiz maalesef kendini büyük gören şirketlerin bana göre bir serçe parmağı kadar değeri olmayan sadece bencilce davranan ve vatandaşa acımasızca bakan merhamet duygusu olmayan işi gücü para olan ayrıca baktığınız zaman profesyonel anlamda sınıfta kalan personel olarak ciddiyetten uzak ve üslup olarak çoğunun negatif enerji verdiği kişilerin olduğu bir yapı Türkiye Cumhuriyetinin patronu Vatandaştır….

Yeni yorumlara kapalı.