blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Kasım, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Hakemin nezaketi maçı gölgede bıraktı

İstanbul bölgesi hakemlerinden Gürcan Bayraktar’ın, Bölgesel Amatör Lig maçı öncesi yaşça büyük ekip kaptanına "ağabey" diyerek gösterdiği hürmet, müsabakanın skorunu gölgede bırakarak toplumsal medyada gündem oldu.
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’ta gayret eden Turhal 60 Futbol Spor Kulübü, 9 Kasım Pazar günü deplasmanda Yeniçağa Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Oynanan müsabaka skordan çok maç öncesi yaşanan manalı bir hareketle gündeme geldi. Karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, hakem Gürcan Bayraktar’ın yaşça büyük ekip kaptanına gösterdiği hürmet, toplumsal medyada viral oldu. Maç öncesi kale seçimi için kadro kaptanlarını yanına çağıran İstanbul Bölgesel Hakemi Gürcan Bayraktar, Yeniçağa Spor’un 14 numaralı kaptanı Hakan Çevik’e gösterdiği nezaketle dikkat çekti. Kaptana, "Sen benden büyüksün lakin isminle hitap edeceğim ağabey, kusura bakma" diyen Bayraktar, büyüklere saygıyı alana taşıyarak oyuncular ve taraftarlar tarafından takdir edildi. Hakemin bu samimi davranışı kısa müddette toplumsal medyada gündem oldu. Karşılaşmada skor ikinci planda kalırken, akıllarda hakem Gürcan Bayraktar’ın alana kattığı hürmet dolu anlar kaldı.

"Bu cins centilmenliklerin yaşanması gerekiyor"
Tokat’ta spor muhabirliği yapan Mustafa Işık, yeşil alanlarda az rastlanan olayın Tokat ile ilgili bir maçta yaşanmasının gurur verici olduğunu söyerek, "Yıllardır spor muhabirliği yapıyorum. Bu cins olaylara çok nadir rastlıyoruz. Haberleri düzenlerken bu görüntüyü gördüm. Görüntüyü izledim çok da hoşuma gitti. Bilhassa bizim Turhal maçında yaşanması Türk futbolu için bu çeşit olayların yaşanması gerekiyor. Centilmenliklerin yaşanması gerekiyor. Hakem kardeşimizi de tebrik ediyorum" dedi.

"Bu davranışın öteki hakemlere de örnek olmasını istiyorum"
Murat Can Daşkın ise, "Sosyal medyada izledim. Hakem arkadaşımızın insani yaklaşımı Türk futbolu ismine çok hoştu. Şu vakitlerde Türk futbolunda yaşanan problemler ortadadır. Bu türlü hoş şeyleri gördükçe de keyifli oluyorum. Türk hakemlerinin bu türlü kıymet görmesi, bedelli konuşması, insanca davranması bizler için de örnek oldu. Tebrik ediyorum. Bu tıp davranışların da başka hakemlere örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aynı mahallede gelen 2 ayrı ihbar ekipleri harekete geçirdi

Bartın’nda aynı mahallede aynı anda gelen 2 ayrı ihbar mahalleyi ayağa kaldırdı. Polis, bekçi, doğal gaz arıza ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Bartın Kemer Mahallesi Aşağıcami Sokak’ta bulanan bir evde baca yangını ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve doğal gaz arıza ekipleri sevk edildi. Ekipleri gören mahalleli sokağa çıkarken, bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Teknik ekipler ise doğal gaz hattını kesmek için hazır bekledi. İtfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etmek için bacasında yangın çıktığı ileri sürülen eve girerek, inceleme yaptı. Evde ve bacada hasar meydana gelmezken, bacadan çıkan yoğun dumanın yangın paniğine neden olduğu ortaya çıktı.
İhbarının yapıldığı anlarda, yanan evin yaklaşık 500 metre ilerisindeki Kavaf Sokak’taki bir evde yaşayan kadın ise, KADES mobil uygulaması butonuna basarak polisten yardım istedi. Bartın Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Büro, Yunus Polisleri ve Asayiş Şubesi sivil ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. KADES’e basan ve ismi açıklanmayan kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan bir kişinin karşıdaki bina inşaatından, yaşadığı evin camlarına doğru fener tutarak, rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine ise harekete geçen polis ekipleri, inşaat halindeki binada arama yaptı. Bina ve çevresinde arama yapan ekipler, kimseye ulaşamazken, KADES’e basan kadın ise ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin