blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 23:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Hakan Çalhanoğlu: “Hala lideriz, her şey elimizde”

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Karadağ maçı öncesi, "Hala lideriz, her şey elimizde. Yarınki maç çok önemli, takımı yalnız bırakmamak adına takımla kalmayı tercih ettim" dedi.

A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup son maçında yarın TSİ 22.45’te deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak. A Milli Takım’da Teknik Direktör Vincenzo Montella ile oyunculardan Hakan Çalhanoğlu, müsabaka öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Müsabakanın oynanacağı Podgorica Şehir Stadyumu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalhanoğlu, Galler maçında sakatlanmasının ardından Inter başkanının kendisini aradığını belirterek, "Galler maçından sonra aradılar, takımı yalnız bırakmamak için burada kalmayı tercih ettim. Burada tedavim sürüyor. Maçta maalesef olamayacağım çünkü eski sakatlığım geri geldi. Çok şükür o kadar kötü değil, yırtığım da yok" ifadelerini kullandı.

"Takımı yalnız bırakmamak adına takımla kalmayı tercih ettim"

Galler maçında iyi oynadıklarını ancak galibiyeti alamadıklarını aktaran Hakan, "Önemli olan kazanmaktı ama daha önemlisi kaybetmemekti. Hala lideriz, her şey elimizde. Yarınki maç çok önemli, takımı yalnız bırakmamak adına takımla kalmayı tercih ettim. İnşallah yarın galibiyetle arkadaşlarımız ülkeye döner, ben de en yakın sürede Milan’a döneceğim" şeklinde konuştu.

"Hocamıza ’Burada kalacaksın’ dedik o da kalmayı tercih etti"

Milli Takımda çok eleştirildiği dönemler olmasına karşın kaptan olarak hep sorumluluk aldığının hatırlatılması üzerine Hakan Çalhanoğlu şu ifadeleri kullandı:

"11 yıllık Milli Takım kariyerim var. Mutluğu, üzüntüyü gördüm; her şeyi yaşamış bir oyuncu olarak C Ligi’ni de gördüm, inşallah A Ligi’ni de görürüm. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra takımın birliği beraberliği çok önemli. Bunu sürdürmeye devam ediyoruz, herkes birbirine sahip çıkıyor, seviyor. Hocamızın enerjisi bizim için çok önemliydi. Herkes ona sahip çıkıyor, bir ara Roma’ya gitme ihtimali vardı, dedikodu oldu. Biz ona, ‘Burada kalacaksın.’ dedik, burada kalmasını istedik, o da burada kalmayı tercih etti. Onunla beraber çalıştığımız için çok mutluyuz."

Hakan, Karadağ Teknik Direktörü Prosinecki’nin "Hakan Çalhanoğlu, Türk Milli Takımı’nın motoru" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Düşünceleri için teşekkür ederim övgü almak her zaman güzeldir. Benim nasıl bir kariyer yaptığımı gördüğü için bunu söylüyordur, teşekkür ediyorum. Benim için bunu duymak çok değerli" diyerek sözlerini noktaladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Uzun süren burun akıntısı ve hapşırık varsa dikkat

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buğra Subaşı, özellikle yaz ve bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit hastalığı ile ilgili uyardı.
Burundan çarçabuk solunabilen gözle görülemeyecek kadar küçük alerjen hususlara karşı bedenin bağışıklık sisteminin verdiği tepkinin "Alerjik Rinit (AR)" olarak tanımlandığını söz eden Doç. Dr. Buğra Subaşı, "Tüm dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sini etkilemektedir. Hem çocuk hem de erişkin yaş kümesinde görülebilir. Alerjik rinit, genetik geçişli bir hastalık olup ailesinde anne ve babasında mevcut olan bireylerde görülme oranı yüksektir" dedi.
Alerjik rinitin, yıl uzunluğu süren yahut mevsimsel olarak 2 biçimde sınıflandırıldığını lisana getiren Subaşı, "Yıl uzunluğu süren alerjik rinit; mesken tozu akarları, evcil hayvan (kedi, köpek, kuş gibi) deri döküntüleri ve tüyleri, iç ortam küf mantarları, hamam böcekleri üzere alerjenlerden kaynaklanır. Şikayetler yıl uzunluğu sürer. Mevsimsel Alerjik Rinit ise halk ortasında saman nezlesi, bahar nezlesi olarak da bilinir. Ağaç, çiçek, çayır, çimen, ot polenlerine bağlı ortaya çıkar. Şikayetler çoklukla ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde görülür" halinde konuştu.
Alerjik riniti olan şahıslarda sıklıkla hapşırık, şeffaf sulu burun akıntısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, gözlerde kızarma, yaşarma, kaşıntı, öksürük, koku bozuklukları üzere şikayetler olabildiğine dikkat çeken Subaşı, soğuk algınlığı yahut griple kıyaslandığında daha uzun sürdüğünü lakin ateş, üşüme, titreme, boğaz ağrısı üzere şikayetler görülmediğini vurguladı. Alerjik rinitin hastanın toplumsal hayatını, iş ve okul hayatını olumsuz etkilediğini bildiren Doç. Dr. Subaşı, sinüzite, kulak enfeksiyonlarına, uyku bozukluklarına sebep olabildiği üzere astımla da ilişkilendirildiğini kaydetti.
Hasta kıssası ve âlâ bir kulak burun boğaz muayenesi ile alerjik rinit teşhisinin konulabildiğini belirten Subaşı, ayrıyeten cilt prick testi ve kan alerji testleri ile alerjen hususların tespit edilebildiğini de kelamlarına ekledi.

"Tedavide birinci ve en kıymetli basamak alerjenden korunmak"
Tedavide birinci ve en kıymetli basamak alerjenden korunmak olduğunun altını çizen Subaşı, "Örneğin mevsimsel alerjik rinitte polenlerin ağır olduğu sabah ve öğlen saatlerinde, kuru ve rüzgarlı havalarda mecburî değilse dışarı çıkılmamalıdır. Şayet dışarı çıkılacaksa uzun kollu kıyafetler ve pantolon giyilmesi, meskene dönüldüğünde de giysilerin değiştirilmesi, bol su ile duş alınması uygun olacaktır. Sportif faaliyetler kapalı alanlarda yapılmalıdır. Araçla seyahat sırasında camlar kapalı tutulmalı ve araçlarda polen filtreleri bulunmalı ve bakımları tertipli aralıklarla yapılmalıdır. Çamaşırlar polen mevsiminde mesken içerisinde kurutulmalı, kapı ve pencereler bilhassa polenlerin ağır olduğu saatlerde kapalı tutulmalıdır. Yabani ot temizleme ve çim biçme üzere bahçe işleri yapılmamalıdır" sözlerine yer verdi.
Alerjik rinitin medikal tedavisinde antihistaminik hap yahut spreyler, kortizon içeren burun spreyleri, lökotrien antagonistleri, serum fizyolojik ile burun içi yıkama kullanılabileceği bilgisini paylaşan Doç. Dr. Subaşı, "Korunma ve tedaviden yeteri kadar yarar görmeyen, cilt ve kan testlerinde alerjen husus tespit edilen uygun hastalarda İmmünoterapi (aşı tedavisi) uygulanabilir. Alerjik rinit tedavisinde alerjenden ömür uzunluğu korunulmalıdır. Alerjik rinitli hastaların tertipli takibi ve şahsa yönelik tedavisi yapılarak hastalık denetim altına alınabilir" halinde açıklamasını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin