Karabük Postası tarafından
14 Kasım, 2015 15:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hadrianapolis Antik Kentinde Çalışmalar Sürüyor

Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince; Hadrianapolis Antik Kentinde devam eden çevre düzenleme ve bir çok alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Hadrianapolis Antik Kenti, çevre düzenleme ve önemli olan bir çok çalışma alanı ile ilgili olarak; Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Şahain, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, Karabük Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi arkeolog Ersin Çelikbaş, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Yılmaz Aksoy, Yatırım ve İnşaat Müdürü Recep Yalçın ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Bostan çalışmalarda bulundu. Öncelikli olarak eşsiz mozaiklerin bulunduğu Kilise A bölgesindeki çevre düzenleme ve diğer işlerle ilgili çalışmalarda bulunuldu. Ayrıca yapımı gerçekleştirilen kazı evi gezildi. Çevre düzenlemesinin ivedi olarak yapılarak, antik kentteki mozaik ağırlıklı kültür envanterinin insanların görselliğine sunulması amacıyla çalışmalara hız verildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2025 17:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobil park halindeki tıra çarptı: 5 yaralı

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde otomobilin park halindeki tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza, Karabük-Ankara karayolunun Kemikli mevkisinde meydana geldi. S.S. idaresindeki 55 AGV 927 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan T.Y. yönetimindeki 41 AKN 012 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada sürücü ile yanındaki U.H, D.S, E.S. (4) ve D.S. (8) yaralanırken durumun bildirilmesi üzerine olay polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.