Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla İl Müftülüğünün organizesinde “Hac Eğitim Seminerleri” başlatıldı.
Haziran ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen seminerlerin ilki Pazartesi günü Yenişehir Camii’nde gerçekleştirildi.
Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Ercan Aksu, Hacı adaylarını tebrik ederek, “İki senenin ardından bu sene yarıdan daha az bir grupla Türkiye’den hacca gidilecek. Sizlere ilk olarak sabrı tavsiye ediyorum. Sizin, hacı adaylarımıza karşı göstereceğiniz sabrınız ve samimiyetiniz en büyük azığınız olacaktır. Sabır varsa sizin için de hacı adaylarımız için de hac ibadeti kolaylaşacaktır” dedi.
Dört gün boyunca devam edecek seminerler de ilk sunumu İl Müftüsü Ercan Aksu yaptı. Müftü Aksu sunumunda “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Hikmeti” konularına değindi.
İl Müftüsü Ercan Aksu, sunumunun sonunda “Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını ve hayırla gidip hayırla gelmenizi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. (Nurettin Acar)


