blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2025 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
Mudurnu’da hacı adayları için öğlen namazının akabinde tarihi Yıldırım Beyazıt Camii’nde program düzenlendi. Namazın akabinde tekbir ve salavatlarla İlçe Müftülüğü önüne geçen 35 hacı adayı, burada dualarla uğurlandı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Yeşil Orman, hac ibadetinin değerine dikkat çekerek hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Programa katılan Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ise yaptığı konuşmada, "Allah dualarınızı kabul etsin, haccınızı mebrur eylesin. Yolunuz açık, ibadetiniz kabul olsun" dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar sırasında kimi hacı adayları gözyaşlarına hakim olamazken, vatandaşlar da müftülük önünde hacı adaylarını sarılarak uğurladı. Mudurnu’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının duygusal vedaları, vakit zaman his dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sanat, kutsal mekânlarla buluştu: Öğrenci ve öğretmenlerden anlamlı sergi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde eğitim veren 19 Mayıs Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı "Bir Okuldan Çok Daha Fazlası" fotoğraf standı Samsun Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.
Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmalarıyla hazırlanan dikkat cazip bir sanat aktifliğine imza attı. "Bir Okuldan Çok Daha Fazlası" sloganıyla hareket eden okul, Samsun Müzesi Fuaye Alanı’nda "Öğrenenle Öğretenin Sanatla Renkli Yolculuğu" isimli bir fotoğraf standı açtı. Stantta kutsal yerleri betimleyen tablolar, minyatürler, çizgi sanatı örnekleri ve çağdaş tekniklerle hazırlanan çizimler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yapıtların tamamı okul bünyesindeki öğrenciler ve öğretmenlerin katkısıyla hazırlandı.
Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Osman Şafak, "Kâinatta sanatının en hoşunu ortaya koyan, Sâni olan Allah’a hamd ile başlamak isterim" diyerek konuşmasına başladı. Sanatın yalnızca bir estetik arayışı değil, tıpkı vakitte ilahi nizama yönelişin tabiri olduğunu belirten Şafak, Necip Fazıl Kısakürek’in "Anladım işi, sanat Allah’ı aramakmış. Beceri bu. Gerisi yalnız çelik çomakmış" dizelerine atıf yaptı.
Sanatın beşerler ortasında bir bağ kurduğunu söz eden Şafak, "Biz beşerler, O’nun sanatının akılla ve idrakle donatılmış en hoş örnekleriyiz. Bu gök kubbede, O’nun sanatının bir yansıması olarak; hoşu, iyiyi, doğruyu arayanlarız" dedi.
Serginin sanatseverler tarafından ağır ilgiyle karşılandığını belirten Şafak, "Her bir eser bir kapıdır; o kapıyı açarak sanatın derinliklerine dalalım" tabirleriyle ziyaretçileri sergiyi anlamaya davet etti.
Samsun Müzesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen stant iki gün açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin