karabuk
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:58
Yatsı 20:17
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Hacet Bayramı’nda büyük coşku

Bolu’da Çepni köyünün geleneksel Hacet Bayramı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Mudurnu’da geleneksel Hacet Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Bölgedeki bayram etkinliği Çepni köyünde yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Köylülerin birlik ve beraberlik içinde olduğu Hacet Bayramı için günler öncesinden hazırlıklar başladı. Kurulan kazanların içerisine yaklaşık 450 kilogram ağırlığında kavurma kaynatıldı. Çepni köyündeki etkinliğe katılan binlerce kişiye kazan kazan kavurma ve pilav dağıtıldı. Etkinliğe MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir katılarak vatandaşlarla sohbet ederek güreş müsabakalarını izledi.

“Hemşehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz”
Hacet Bayramı’na katılan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, “Çepni ismi ile Türk boylarının isimlerinden kültürel anlamda da çok manalı köyümüz bizim geleneğimizi kültürümüzü yaşatan vatandaşlarımıza hemşehrilerimize muhtarımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu bayramda hemşehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Hacet Bayramlarına iştirak edemediğimiz köylerimize muhtarlarımıza af diliyoruz”
Bayramlara katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, “Mudurnu’muzun tarihi kültürel değerlerinden biri olan Hacet bayramında bugün de Çepni köyünde birlikteyiz. Çepni köyündeki hacet bayramına vatandaşlarımıza birlikte idrak edeceğiz. Hacet demek vatandaşın bolluk ve bereket için yaz aylarında hasat zamanı tarlalarından ürün alabilmek için Allah’a hamd ederek Allah’a açmış oldukları elleriyle yapmış oldukları bir dua. Çepni köyünde hep birlikte duamızı yaptık tabii 70 tane köyümüz var her köyümüz kendi gelenek ve göreneklerine göre Hacet bayramlarını yapıyorlar. Bizlerde Gönül ister ki bunların hepsine gidebilsek fakat bazen yapılan bayramlar aynı günde farklı köylere de denk geldiği için bu kapsamda gelemediğimiz Hacet Bayramlarına iştirak edemediğimiz köylerimize muhtarlarımıza af diliyoruz” diye konuştu.

“450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz”
Mudurnu Çepni Köyü Muhtarı Rahmi Çelebi, “Her yıl olduğu gibi geleneksel Çepni Köyü Hacet Bayramı başladı. Şu anda yaklaşık 450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz. Güzel bir bayram geçirmek için elimizden geleni yaptık bu geleneği sürdürmek için. Yüzyıllardır devam ediyor ve devam edecek. Emeği geçen komşuların hepsine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ticaret bakani bolat baris yanlisi dunyada oyun kuruculugu ve baris tesis etmekle ugrasan turkiye 8688yIUV
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Ticaret Bakanı Bolat: “Barış yanlısı, dünyada oyun kuruculuğu ve barış tesis etmekle uğraşan Türkiye bir yıldız gibi parlıyor”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Siyasi istikrarlı, güçlü liderliği 23 yıllık istikrarın başarının siyasi yönetimi, ekonomi yönetimi, güçlü ordusu, güçlü savunma sanayisi, barış yanlısı ve dünyada oyun kuruculuğu ve barış tesis etmekle uğraşan Türkiye Cumhuriyeti bir yıldız gibi parlıyor" dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen fabrika açılışının ardından Tokat kent merkezinde bir dizi programa katıldı. Bakan Bolat, ilk olarak Tokat Valiliğini ziyaret ederek vali ve protokol üyeleriyle bir araya geldi. Tokat Belediyesine geçen Bakan Bolat, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile görüşerek kentte devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Görüşmede yerel yönetimlerin kalkınma sürecindeki rolüne dikkat çekildi. Program kapsamında siyasi parti temsilcileriyle de bir araya gelen Bakan Bolat, AK Parti Tokat İl Başkanlığı ve MHP Tokat İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle sohbet etti.
Bakan Bolat, ardından Yağıbasan Medresesi’nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasına katıldı. İş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda Türkiye’nin ekonomik potansiyeli, yatırım imkanları ve bölgesel kalkınma konuları ele alındı.
Sınırlarda savaş olmasına rağmen Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Bolat, "Bakın Türkiye 2025’te cari fiyatlarla dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi konumuna yükseldi. Ama satın alma endeksine göre dünyanın 11’inci büyük ekonomisi konumuna yükseldik. Mal ve hizmet ihracatımız geçen yıl itibariyle dört yüz milyar dolar sınırına yükseldi. Çok güçlü bir savunma sanayimiz ve ordumuz var. 10 milyar doları aştı savunma sanayi ihracatımız. Bu yıl daha da yükseleceği anlaşılıyor. Planlarımız o yönde" dedi.
"İsrail’in Gazze’deki soykırımı Filistin’de, Lübnan’daki katliamları etkiliyor. Üzüyor ve biz İsrail’e ticaret sınırlaması, ambargosu uyguluyoruz. Serbest ticaret bölgelerimizden ihracat ve ithalat konusunda hiçbir ticaret yapılmıyor. Şurada iki buçuk ay sonra aşağı yukarı iki yılı aşmış olacağız. İsrail’in zulmünü, zalimliğini bütün dünya gördü. Masum Filistinliler kahramansı bir direniş gösterdiler. Komşularımızda güneyde önemli iç savaşlar yaşandı. Doğuda İsrail’in İran’a saldırılarını yaşadık. Şimdi de ABD ve İsrail’in birlikte İran’la olan savaşını görüyoruz. İran’dan bölge ülkelerine füze atışları görüyoruz. Böyle bir ortamda bir ülke yıldız gibi parlıyor. Siyasi istikrarlı, güçlü liderliği yirmi üç yıllık istikrarın başarının siyasi yönetimi, ekonomi yönetimi, güçlü ordusu, güçlü savunma sanayisi, barış yanlısı ve dünyada oyun kuruculuğu ve barış tesis etmekle uğraşan Türkiye Cumhuriyeti bir yıldız gibi parlıyor. Bölgesinde de dünyada da, biz Ticaret Bakanlığı olarak gittiğimiz her yerde bunun itibarını, saygınlığını görüyoruz ve yaşıyoruz" dedi.
Programların ardından Ticaret Bakanı Bolat ve beraberindeki heyet karayolu ile Ankara’ya hareket etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin