Hac Eğitimi verildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2023 11:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Hac Eğitimi verildi

Düzce Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için hac eğitim seminerleri düzenlendi.
Müftülük konferans salonunda düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Osman Aydın hacı adaylarına “Sizler seçilmiş, özel misafirlersiniz. Rahmanın misafirleri olarak çıkacak olduğunuz meşakkatli yolculukta hepinize Allahtan kolaylıklar diliyor, sizlerden dua bekliyoruz. Bu mübarek yolculuğun temelinde helalleşme vardır. Yaşıyorsa anne-babalarınızdan, akrabalarınızdan, eşiniz, dostunuz, komşularınızdan helallik isteyin. İnşallah hepiniz makbul, mebrur bir hac vazifesi yapıp anneden doğmuş gibi günahsız bir şekilde yuvalarınıza dönmeyi Rabbim nasip etsin” ifadelerinde bulundu.
İki gün süren seminerde Müftü Yardımcıları Yavuz Horoz, Hasan İzmirli, Derya Topalcık, Talha Demirkaya ve Halk Sağlığı Merkezi Uzman Dr. Meryem Kardaş’ın dersleri ile devam etti.
Seminerin ardından Müftülük tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kural ihlalleri kazalara yol acti o anlar kameraya yansidi Pzticejk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kural ihlalleri kazalara yol açtı: O anlar kameraya yansıdı

Samsun’da şubat ayında meydana gelen trafik kazaları Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Görüntülerde özellikle motosiklet kazaları ve sürücü hatalarından kaynaklanan ihlaller dikkat çekti.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan şubat ayı KGYS kayıtlarında, kent genelinde yaşanan çok sayıda kaza anı yer aldı. Kavşak ihlalleri, dikkatsizlik ve trafik kurallarına uyulmaması sonucu meydana gelen kazaların büyük bölümünde motosikletlerin yer aldığı görüldü.

Yetkililer, basit kurallara uyulmasının kazaların önüne geçebileceğini vurgulayarak, sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Emniyet tarafından yapılan değerlendirmede, “Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin