blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Habersiz ziyaret: Nöbetçi öğretmen Bakan Tekin’i veli sandı

DÜZCE (İHA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, resmi programı için geldiği Düzce’de, yetkililere haber vermeden iki okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir ortaya geldi. Bakan Tekin, "Beni ilk nöbetçi İngilizce öğretmenimiz görünce öğrenci velisi zannetti. ’Hoş geldiniz’ derken sonradan fark etti. Çok hoş enstantaneler oluyor. Hepimiz tıpkı gemideyiz" dedi.
Kentteki temaslarına saat 10.00’da başlaması planlanan Bakan Tekin, saat 09.00 sıralarında birinci olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu’na, akabinde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ne habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi.

"Valimiz dahil kimsenin haberi yoktu"
Bakan Tekin, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, misyona başladığından bu yana tüm vilayet ziyaretlerinde resmi programların dışında bu cins gayr-i resmi okul ziyaretleri yaptığını belirtti. Bakan Tekin, "Buraya gelmeden evvel sabah TOBB İlkokulu’nda da tıpkı halde bir ziyarette bulunduk. Öğretmen ve öğrencilerimizle sohbet ettik. Daha sonra buraya geldik. Valimiz dahil kimsenin haberi yoktu. Birazdan resmi programlarımıza başlayacağız. Onun haricinde gayr-i resmi hoş bir sohbet ortamı oldu. Mesken sahiplikleri için öğretmen arkadaşlarımıza, idareci arkadaşlarımıza nezaketleri için teşekkür ediyoruz. Eğitim, öğretim yılımız iyi olsun hepsine muvaffakiyetler diliyoruz" dedi.

"Nöbetçi öğretmen beni veli zannetti"
Lise ziyaretinde nöbetçi öğretmenin kendisini birinci başta veli sandığını anlatan Bakan Tekin, "Beni ilk nöbetçi İngilizce öğretmenimiz görünce öğrenci velisi zannetti. ’Hoş geldiniz’ derken sonradan fark etti. Çok hoş enstantaneler oluyor. Hepimiz birebir gemideyiz. Hepimiz bu ülkenin eğitim, öğretiminin, kalkınmasının, bu ülkenin milletler dünyasındaki yerinin bir üstüne taşınması için gayret sarf ediyoruz. Ben daima şunu söylüyorum; bütün arkadaşlarımızla birlikte birebir hislerle, birebir niyetlerle birebir heyecanla, kibre kapılmadan, mütevazı bir biçimde işimizi gücümüzü yaptığımız vakit başarılı olmamız kaçınılmaz" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin