Güneş: “Kömür Havzasını Enerji ve Doğalgaz Üssü Merkezi Haline Getiriyoruz” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2023 23:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Güneş: “Kömür Havzasını Enerji ve Doğalgaz Üssü Merkezi Haline Getiriyoruz”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden şehidi için Karabük’ün Yenice ilçesinde anma programı düzenlendi.

Kozlu grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisinden 42’si Karabük Yeniceli’ydi. Yenice’de Maden Şehitliği’nde 4 Mart 2022 tarihinde yapılan anma törenine, katılan AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, ülke olarak büyük acılar yaşadıklarını söyledi.

Güneş, Zonguldak başta olmak üzere, ülkenin değişik illerinde bugüne kadar bir çok evladı kaybettiklerini ifade ederek, “Bir takım yeni yasal önlemler alındı. Geride kalanlar için mutlaka eksik noksan varsa yerine getiririz ama giden canları geri getirmek imkanımız yok. Onlar ebedi mekanlarında yer alıyorlar” dedi.

AW840998 03
ve kömür yakmaktan kurtaracağız. Yaşlılarımızın duasını alarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Maden şehitlerini anma programına, Yenice Kaymakamı Büşra Güneş, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Sendika yetkilileri ile madenci yakınları katıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin