Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’nin yaban keçileri Vali Tanrısever’in karşısına çıktı

Gümüşhane’de son yıllarda uygulanan etkin av koruma çalışmaları ve halkın bu konudaki duyarlılığı yaban keçisi popülasyonunu adeta yeniden canlandırdı. Sayıları 3 bine yaklaşan yaban keçileri bu kez bölgede inceleme yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in karşısına çıktı.
Türkiye’de yaban keçilerinin en rahat gözlenebildiği şehirlerin başında gelen Gümüşhane, son yıllarda artan yaban keçisi nüfusuyla dikkat çekiyor.
Yoğun av koruma faaliyetleri ve kaçak avcılığın neredeyse yok denecek kadar azalmasıyla birlikte insanlara daha az korkuyla yaklaşabilen kayaların usta tırmanıcısı yaban keçileri Gümüşhane’nin doğasında serbestçe dolaşıyor.
İl genelinde kah dağda kah köy yolunda kah şehir merkezinde sık sık vatandaşların karşısına çıkan yaban keçileri bu kez yavrularıyla birlikte Vali Alper Tanrısever’in karşısına çıktı.
Köy yollarında inceleme yapmak üzere gittiği bölgede av koruma ve gözlem yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekibiyle karşılaşan Vali Tanrısever, yoluna çıkan yaban keçilerini yavrularıyla birlikte fotoğrafladı.
Ekiple birlikte dürbün ve teleskoplarla yavrularıyla dağ yamaçlarında gezen yaban keçilerini gözlemleyen Vali Tanrısever, “Gümüşhane dağlarının süsü” olarak kabul edilen ve kayaların usta tırmanıcısı olan yaban keçilerinin bu yıl çoğunlukla ikiz doğurduğunun belirlendiğini söyledi.
Yavrularıyla birlikte sevimli ve ürkek halde kayaların üzerinde rahatlıkla dolaşan yaban keçilerinin sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren, zarafeti, asaleti ve masumiyetiyle gören herkesi etkileyen hayvanlar olduğunu kaydeden Vali Tanrısever, Gümüşhane’nin yaban keçilerinin en rahat gözlenebileceği ve “Dikkat! Yaban keçisi çıkabilir” söyleminin sıkça dillendirildiği şehir durumunda olduğunu belirtti.
Gümüşhane’nin sadece doğal güzellikleriyle değil yaban hayatı çeşitliliğiyle de dikkat çeken bir il olduğunu dile getiren Vali Tanrısever, “Gümüşhane’miz sadece doğal güzellikleri ve coğrafyasıyla değil yaban hayatıyla da gözümüze çarpıyor. Bugün DKMP Şube Müdürlüğündeki arkadaşlarla birlikte ilimizde sayıları 3 bine yaklaşan yaban keçilerini gözlemleme şansını bulduk. Burada vatandaşlarımızın keçileri koruduğunu ve kaçak avcılığın en büyük koruyucuları olduğunu gördük. İnsanlarımıza yolda giderken sadece güzel coğrafyasına değil yaban hayatına da dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Vatandaşlarımıza ve DKMP ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te TOKİ’den Toplu Konut Hamlesi

Karabük’te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni konut projeleri başlatılıyor.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, şehir genelinde yürütülen ve planlanan toplu konut yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karabük’te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yeni projeler hayata geçiriliyor. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük genelinde yürütülen ve planlanan toplu konut yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Keskinkılıç, şehrin farklı ilçelerinde başlatılan projelerin detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, bu projelerin Karabük’ün sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

ESKİPAZAR’A 321 KONUT VE TİCARET MERKEZİ

Eskipazar ilçesinde yapılması planlanan 321 konut ve 2 dükkandan oluşan ticaret merkezi projesi kapsamında, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de dahil olmak üzere kapsamlı bir ihale süreci başlatılıyor. Milletvekili Ali  Keskinkılıç, bu büyük yatırımın ihale tarihinin 3 Haziran 2025 olarak belirlendiğini duyurdu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Eskipazar’da hem konut ihtiyacının karşılanması hem de bölgesel ticaretin canlanması hedefleniyor.

YORTAN’A 65 KONUT GELİYOR

Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde ise 65 adet konutluk yeni bir proje için hazırlıklar tamamlandı. Bu proje kapsamında da altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak. İhale tarihi 16 Mayıs 2025 olarak açıklanan projeyle, beldenin konut sorununun önemli ölçüde hafifletilmesi bekleniyor.

YENİCE ÖZALP’TE AFAD KONUTLARI YOLDA

Öte yandan Yenice ilçesi Özalp Mahallesi’nde yapımı planlanan 24 adet AFAD konutu projesi de ihale aşamasına geldi. Doğal afetlere karşı dayanıklı konutlardan oluşacak bu proje, bölgedeki afet risklerine karşı güvenli yaşam alanları sunmayı amaçlıyor. Milletvekili Keskinkılıç, bu konutların yapımıyla birlikte hem bölgenin güvenliği hem de yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlanacağını belirtti.

“KARABÜK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Milletvekili Ali  Keskinkılıç, projelerin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Şehrimizin dört bir yanında hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Eskipazar, Yortan ve Yenice’de TOKİ tarafından yürütülen bu projelerle vatandaşlarımızın yaşam alanlarını daha konforlu, modern ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Tüm teşkilatımızla birlikte Karabük’ümüz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu önemli yatırımlarda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum. Karabük’ümüze hayırlı, uğurlu olsun.”

KARABÜK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUT ATAĞI SÜRÜYOR

AK Parti iktidarı döneminde Karabük’te TOKİ aracılığıyla yapılan konut projeleri hız kazanmış durumda. Özellikle sosyal konut projeleriyle dar gelirli vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı sunulurken, yeni yapılanmalarla birlikte ilçelerin çehresi de değişmeye devam ediyor. Eskipazar, Yortan ve Yenice’de planlanan yeni projelerle birlikte Karabük genelinde ekonomik ve sosyal yaşamın daha da canlanması bekleniyor. Bu gelişmeler, şehirde TOKİ tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm ve kalkınma hamlesinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.