Reklam
Reklam
gumushanenin mor sumbul cenneti damli koyu 2SWjn7ZQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’nin mor sümbül cenneti Damlı Köyü

Baharın tüm cömertliğini sergilediği Gümüşhane’nin eşsiz tabiatında, 41 tabiat tutkunu, Damlı köyünün masalsı atmosferinde unutulmaz bir tecrübeye imza atarak yeşilin bin bir tonuyla süslenen patikalar ve göz alabildiğine uzanan mor sümbüller ortasında, ruhu dinlendiren bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) üyesi tabiat severler Kürtün ilçesi sonlarındaki baharda adeta canlı bir tablo üzere renklenen Damlı Köyü’ne yürüyüş düzenledi. Sazalanı mevkiinde yürüyüşe başlayan küme kadim ormanların ortasından kıvrılan patikalardan Damlı köyüne ulaştı.

Doğanın tüm ihtişamını gözler önüne serdiği bahar mevsiminde, aralıklarla süzülen yağmur damlaları yürüyüşçülere eşlik ederken zirvelerin ve vadilerin ortasında uzanan rotada ilerleyen doğaseverler Damlı Köyü’nün etrafını saran patikalarda, her adımda farklı bir güzellikle karşılaştı.

Zaman vakit sisler içerisinde gerçekleşen yürüyüş sırasında köy içinde öbek öbek mavi renkte açan mavi ve mor orman sümbüllerin içinde bol bol fotoğraf çeken doğaseverler 14 kilometrelik parkuru akşam saatlerinde tamamladı.

“Böyle bir duyguyu daha evvel hiç yaşamadım”

Rengarenk açan çiçeklerin atletlere eşlik ettiği yürüyüşe birinci defa katılan atletlerden Nurten Öğretmek, gördüğü görünüm ve yaşadığı memnunluğu “Bugün Erikbeli Yaylası ve Damlı köyüne geldik. Çok hoş bir yayla. Yağmurlu bir havada yürüdük. O kadar hoş çiçekler, mor sümbüller, papatyalar, sarı papatyalar, bizim yaylalarda olan sarı tutyalar. O kadar hoş bir gün ki yağmurlu lakin mükemmel bir gün. Hoş arkadaşlar, çok hoş bir gün. Çok keyifli oldum. Bu türlü bir duyguyu daha evvel hiç yaşamadım ve birinci kez katılıyorum. İnşallah devamını her vakit yapacağım inşallah. Hava hoş, yağmurlu, arkadaşlarımız hoş. Çok hoş, çok mutlu oldum” sözleri ile anlattı.

Yürüyüşe katılan Hamza Kesici de “Ben bir yıl oldu Gümüşhane’ye geleli. Bir yıl boyunca daima bu türlü GÜDAK’la bu cinslere katılmayı düşündüm. Nasip bugüne oldu. Birinci kez katılıyorum. Ve çok şad kaldım. Buraların yaylaları, tabiatı falan çok hoş yerler. Herkese tavsiye ederim. Pak hava, tabiatta yürüyüş yapmak insanın, hele ki şu vakitte insanın en çok gereksinimi olan şeylerden birisi. Herkese tavsiye ederim, herkesin gelmesini isterim” dedi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Damlı köyündeki yürüyüşü her yıl yapmaya çaba ettiklerini belirterek “Her sene kesinlikle bu parkurları yapıyoruz çiçek ve tabiatını izlemek, görmek, fotoğraflamak için. Bu sene de bir hafta geç olmasına karşın programı yaptık. Ama mevsim biraz ağır yürüdü. Bu sene kış kuralları ağır. Çiçek oranı hoş ancak istediğimiz üzere değil. Lakin tekrar de çok hoştu. Tabiat şahane. Ufak bir yağmur olsa da hoş bir formda yürüdük” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin