blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de yolcu otobüsü kaza yaptı: 2’si çocuk 14 yaralı

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda şoförünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, istinat duvarına sürterek kaza yaptı. Karlı yolda metrelerce sürüklenen otobüsteki 2’si çocuk 14 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Gümüşhane-Bayburt Karayolu Sargınkaya köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Erzurum-Trabzon seferini yapan Ali Osman Ulusoy firmasına ilişkin 61 AU 083 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Zekeriya Y., kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. İstinat duvarına sürten otobüs, bir mühlet ilerledikten sonra durabildi. Kaza nedeniyle otobüsün sağ tarafında bulunan camlar patlarken, otobüs içerisinde bulunan Ayşe Hazal Saraç, Sinem Saraç, Jale Aydoğdu, Cemil Bektaş, Tuba Işık Demir, R.K. (7), Tenzile Kabur, Ömer Aydoğdu, Azra Karaköse, İ.G.S. (10), Mertcan Altuntaş, Nemide Demir, Çiğdem Adakul ve İlknur Yıldırım yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, jandarma, polis ve AFAD takımı sevk edildi. 112 acil sıhhat takımları otobüsteki yaralıları olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, kazada yara almayan yolcular ise öteki bir yolcu otobüsüyle Gümüşhane Otobüs Terminali’ne götürüldü. Şoför Zekeriya Y., sözü alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

“Durumu ağır bir yaralımız yok”
Kazanın akabinde olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, “Kazanın meydana geldiği andan itibaren emniyet ve jandarma grupları gerekli önlemleri aldı yolda. 6 ambulans ve 18 sıhhat çalışanıyla yaralılar Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şu anda orada ayakta tedavileri devam ediyor. Durumu ağır olan bir yaralımız yok. Otobüs kayganlaşan yolda yandaki istinat duvarına çarpınca camları patlamış, yaralanmaların birçok da bu parçalanmadan meydana geldi. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Şu anda yatarak tedavi gören hastamız yok. İlgili otobüs firması yaralı olmayan yolcuların tahliyesi için de ek bir otobüs seferi yaptı. Gümüşhane Otobüs Terminali’ne gidiyorlar, orada bir müddet bekledikten sonra Trabzon’a gerçek yola çıkacaklar” dedi.
Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Vali Baruş, 14 yaralının 5’inin 18 yaşından küçük olduğunu belirterek, tedavilerinin kısa müddette biterek taburcu edileceklerini lisana getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Temmuz, 2025 15:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti’den Yangın Bölgelerine Ziyaret

AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanı ve teşkilatlardan oluşan bir heyet; Safranbolu, Ovacık ve Merkez ilçelerde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen köylerde ziyaretlerde bulundu.

Yangının ilk anından itibaren mücadele sahasından ayrılmayan milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı ve teşkilat mensupları, köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özellikle yangından en çok etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Kamış köyünü de ziyaret eden heyet, burada vatandaşlara tahsis edilen konteynerleri yerinde inceledi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Safranbolu ilçemizde başlayıp Ovacık ve merkezimize yakın ormanlık alanlara kadar yayılan yangınlardan etkilenen köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik; dertlerine kulak verdik, yaralarına merhem olmak için devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. Yangından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımıza ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği sağlandı. 36 aileye toplam 1 milyon 831 bin TL taşınma, barınma ve eşya yardımı yapılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 393 vatandaşımıza kişi başı 5 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 965 bin TL destek aktarıldı. Birlik, dayanışma ve inançla bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise açıklamasında şunları kaydetti:

“Hemşehrilerimizle bir araya gelerek yaraları birlikte sarmaya başladık. Devletimizin gücü ve milletimizin dayanışmasıyla, afetin izlerini silip yeşil vatanımızı yeniden canlandıracağız. Köylerimizde 45 konutta eşya zararı tespit edildi; zarar tespit çalışmaları hâlen devam etmektedir. Yangından etkilenen aileler için 20 konteyner gönderilmiş, bunlardan 6’sının kurulumu tamamlanmıştır. Ayrıca 39 konutluk yeni bir yerleşim alanı için planlamalar başlatılmıştır. Bu topraklar, yeniden umudun ve yaşamın rengiyle buluşacaktır.”

AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yangın afetinden etkilenen hemşehrilerimizle bir araya geldik. Devletimizin şefkat eli ve milletimizin vefası burada. Afetin izlerini silmek, yaraları en kısa sürede sarmak ve yeşil vatanımızı yeniden ayağa kaldırmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vekillerimizin belirttiği yardımlara ek olarak, 4 milyon TL’yi aşan zararın tespit edildiği tarım alanlarında da desteklerimiz olacak. Elektrik altyapısı onarılarak köylere yeniden enerji verildi, 10 mobil baz istasyonu bölgeye konuşlandırıldı. Ayrıca 714 vatandaşımıza psikososyal destek sağlandı"

Bizi sosyal medyadan takip edin