blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de yolcu otobüsü kaza yaptı: 2’si çocuk 14 yaralı

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda şoförünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, istinat duvarına sürterek kaza yaptı. Karlı yolda metrelerce sürüklenen otobüsteki 2’si çocuk 14 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Gümüşhane-Bayburt Karayolu Sargınkaya köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Erzurum-Trabzon seferini yapan Ali Osman Ulusoy firmasına ilişkin 61 AU 083 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Zekeriya Y., kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. İstinat duvarına sürten otobüs, bir mühlet ilerledikten sonra durabildi. Kaza nedeniyle otobüsün sağ tarafında bulunan camlar patlarken, otobüs içerisinde bulunan Ayşe Hazal Saraç, Sinem Saraç, Jale Aydoğdu, Cemil Bektaş, Tuba Işık Demir, R.K. (7), Tenzile Kabur, Ömer Aydoğdu, Azra Karaköse, İ.G.S. (10), Mertcan Altuntaş, Nemide Demir, Çiğdem Adakul ve İlknur Yıldırım yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, jandarma, polis ve AFAD takımı sevk edildi. 112 acil sıhhat takımları otobüsteki yaralıları olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, kazada yara almayan yolcular ise öteki bir yolcu otobüsüyle Gümüşhane Otobüs Terminali’ne götürüldü. Şoför Zekeriya Y., sözü alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

“Durumu ağır bir yaralımız yok”
Kazanın akabinde olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, “Kazanın meydana geldiği andan itibaren emniyet ve jandarma grupları gerekli önlemleri aldı yolda. 6 ambulans ve 18 sıhhat çalışanıyla yaralılar Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şu anda orada ayakta tedavileri devam ediyor. Durumu ağır olan bir yaralımız yok. Otobüs kayganlaşan yolda yandaki istinat duvarına çarpınca camları patlamış, yaralanmaların birçok da bu parçalanmadan meydana geldi. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Şu anda yatarak tedavi gören hastamız yok. İlgili otobüs firması yaralı olmayan yolcuların tahliyesi için de ek bir otobüs seferi yaptı. Gümüşhane Otobüs Terminali’ne gidiyorlar, orada bir müddet bekledikten sonra Trabzon’a gerçek yola çıkacaklar” dedi.
Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Vali Baruş, 14 yaralının 5’inin 18 yaşından küçük olduğunu belirterek, tedavilerinin kısa müddette biterek taburcu edileceklerini lisana getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli yarbay FETÖ’den tutuklandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda misyon yapan Yarbay S.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarının koordinesinde, sabah saatlerinde düzenlenen eş vakitli operasyonlar kapsamında S.G., Kemer Mahallesi’ndeki askeri lojmanlarda gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Yarbay S.G., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Soruşturmanın çok istikametli biçimde sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin