blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de öğrenciler engelli kediler için kedi evi yaptı

Gümüşhane’de üniversite öğrencileri toplumsal sorumluluk projesi kapsamında engelli kediler için kedi meskeni yaptı.
Gümüşhane Üniversitesi Grafik Tasarım Kısmı öğrencileri tarafından ’Gümüş Patiler’ isimli hayvansever kümenin açtığı engelli kedi bakım konutu için kedi meskenleri yapıldı. Sokakta yaşayan her hayvan için yardım projesi hazırlayan öğrenciler her yıl onlarca kuş konutunu de ağaçlara asıyor. Yaşlı, ampute ve hasta kedilerin bulunduğu bakım meskenine meskenlerin yanı sıra mama ve kum takviyesinde de bulunan öğrenciler bu çeşit toplumsal sorumluluk faaliyetlerinin süreceğini tabir etti.
Hayvanlara yönelik projelerini orta vermeden sürdürdüklerini tabir eden Gümüşhane Üniversitesi Grafik Tasarım Kısmı öğrencisi Mehmet Özbay, “Biz öğrenciler olarak sokak hayvanlarının daha konforlu yaşayabilmeleri maksadıyla neler yapabiliriz diye düşündük. Bunun sonucunda Gümüşhane’de hizmet veren Gümüş Patiler isimli kümenin engelli kediler konutu için neler yapılabilir diye düşündük ve elimizden geldiğince kedi meskenleri, mama ve onların bakımına yönelik kimilerini kendilerine armağan etmiş olduk. Bunun da devamı gelecek, sürdüreceğiz” dedi.
Öğrencilerin kendilerine daima takviye olduğunu tabir eden Gümüş Patiler isimli hayvan sever kümeden Gül Yılmaz ”Öğrencilerimiz kendi yaptıkları kedi meskenlerini getirdiler bize. Biz sokaktaki hayvanlar için de hoş şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradaki konutumuzda de engelli kedilerimiz yaşıyor, görme engelli, bacağı ampute olmuş kediler, yaşlı kedilerimiz ve hasta kedilerimiz var burada kedileri tedavi ediyoruz. Üniversiteden bu türlü dayanak olan çok öğrenci kümesi var bize çok dayanakta bulunuyorlar. Sahiden çok başarılı projeleri var” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin