Gümüşhane’de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, kenti adeta beyaz bir örtüyle kapladı. Şehir merkezinde kar kalınlığının 8 santimetreyi bulduğu yağış, yüksek rakımlı bölgelerde ve dağ geçitlerinde ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oldu.
Yağışın en çok etkilediği ilçelerin başında Kelkit ve Merkez ilçe geliyor. Kar yağışının ardından Merkez ilçede 45, Kelkit ilçesinde 63, Köse ilçesinde 14, Kürtün ilçesinde 24, Şiran ilçesinde 36 ve Torul ilçesinde 11 köy yolu olmak üzere toplam 193 köy yolu araç trafiğine kapandı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri, önceliği acil durumlara veriyor.
Sadece köy yollarında değil, şehirlerarası bağlantı noktalarında da zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Gümüşhane ile Erzincan illerini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip Ahmediye Geçidi, yoğun kar yağışı ve görüş mesafesini sıfıra indiren tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Gümüşhane ile Şiran ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan Tersun Dağı geçidinde ise emniyet birimleri, kazaların önüne geçmek amacıyla ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor.
Tüm ilçeleri etkileyen yağışla birlikte Belediyeler, Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Yetkililer, yağışın devam ettiği bölgelerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğini, yola çıkacak olan vatandaşların ise araçlarında mutlaka kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurması gerektiğini bildirdi.


Gümüşhane’de kar nedeniyle 193 köy yolu ulaşıma kapandı
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

