karabuk
İmsak 05:57
Güneş 07:22
Öğle 13:08
İkindi 16:11
Akşam 18:43
Yatsı 20:02
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
gumushanede kar nedeniyle 193 koy yolu ulasima kapandi NnNUqrdq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de kar nedeniyle 193 köy yolu ulaşıma kapandı

Gümüşhane’de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, kenti adeta beyaz bir örtüyle kapladı. Şehir merkezinde kar kalınlığının 8 santimetreyi bulduğu yağış, yüksek rakımlı bölgelerde ve dağ geçitlerinde ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oldu.
Yağışın en çok etkilediği ilçelerin başında Kelkit ve Merkez ilçe geliyor. Kar yağışının ardından Merkez ilçede 45, Kelkit ilçesinde 63, Köse ilçesinde 14, Kürtün ilçesinde 24, Şiran ilçesinde 36 ve Torul ilçesinde 11 köy yolu olmak üzere toplam 193 köy yolu araç trafiğine kapandı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri, önceliği acil durumlara veriyor.
Sadece köy yollarında değil, şehirlerarası bağlantı noktalarında da zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Gümüşhane ile Erzincan illerini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip Ahmediye Geçidi, yoğun kar yağışı ve görüş mesafesini sıfıra indiren tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Gümüşhane ile Şiran ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan Tersun Dağı geçidinde ise emniyet birimleri, kazaların önüne geçmek amacıyla ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor.
Tüm ilçeleri etkileyen yağışla birlikte Belediyeler, Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Yetkililer, yağışın devam ettiği bölgelerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğini, yola çıkacak olan vatandaşların ise araçlarında mutlaka kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurması gerektiğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

cacacaacac
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2026 12:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ahmet Usta geçidi yeniden beyaz örtüyle kaplandı

Karabük’ün yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, doğayı yeniden beyaza bürüdü. Karabük-Bartın kara yolunda bulunan 1030 rakımlı Ahmet Usta Geçidi, gece saatlerinde başlayan yağışın ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışı sonrası özellikle Ahmet Usta Geçidi mevkisinde etkileyici manzaralar oluştu. Geçit ve çevresindeki ormanlık alanların karla kaplanması kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Beyaza bürünen ağaçlar ve yol güzergahı dron ile havadan görüntülendi.

Öte yandan Karayolları ekipleri, Karabük-Bartın kara yolunda ulaşımın aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin bölgede hazır beklediği ve yağışın durumuna göre çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.