Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de Dubai çikolatasının yerini ‘Dubai Pestili’ aldı

Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünü pestil, Dubai çikolatasıyla birleşti. Üreticilerin ‘Dubai Pestili’ dediği ürün piyasaya çıktığı anda yoğun talep aldı.
Gümüşhane’de son dönemde popüler hale gelen ve hemen hemen Türkiye’nin her ilinin kendi yöresel lezzetlerine uyarladığı Dubai çikolatası pestil ile buluştu. Pestil-köme üreticisi firmanın müdürü Meliha Atalay Ayvaz, Dubai çikolatasının popüler olmasının ardından popüler olan ürünü Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünü pestile uyarlamak için çalışma başlattıklarını ve ortaya çıkan ürünün çok beğenildiğini ifade etti.
Ürünün hazırlanışında kendi özel tariflerini de kullandıklarını ve bu yeni ürünün büyük talep gördüğünü söyleyen üretici Meliha Atalay Ayvaz, “Dünyada Dubai Çikolatası çok meşhur olunca, biz de bunu neden Gümüşhane’nin pestiline uyarlamayalım dedik ve ilk olarak pestille buluşturduk. Sonra mağazamızda satışa sunduk çok beğeni aldı. Üretime yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Dubai çikolatasının içerisinde biliyorsunuz ki kadayıf var, Antep fıstığı var, tahin var biz de bunları kendi özel tarifimizle buluşturup sarma ve muska pestile uyguluyoruz. Farklı iller kendi yöresel lezzetlerine uyarladı biz de kendi yöresel lezzetimize uyarladık. Bundan sonra Dubai çikolatasının yerini Dubai Pestili alacak” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aliköy halkı belediye sınırlarına dahil olmak için sandığa gidiyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Aliköy’ü halkı belediye hudutlarına dahil olmak hedefiyle topladıkları imza çerçevesinde imzalar Çaycuma Kaymakamlığı’na teslim edildi. İmzaların teslim edilmesinin akabinde YSK tarafından referandum kararı alındı. Köy halkı belediye hudutlarına dahil olmak için sandığa giderek tercihlerini verecek.
Çaycuma ilçesine bir mahalle daha geliyor. İlçeye bağlı Aliköy halkı Çaycuma Belediyesi hudutlarına dahil olmak maksadıyla köyde imza topladı. Toplanan imzalar sonucunda referandum kararı alındı.
Aliköy sakinleri 16 Mart 2025 Pazar günü yapılacak olan halk oylamasıyla birlikte tercihlerini ’Evet’ yada ’Hayır’ oyu olarak tercih edecek. Sandıktan ’Evet’ kararı çıktığı takdirde Aliköy’ü de Çaycuma Belediyesi sonlarına dahil olacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.