Reklam
Reklam
gumushanede cocuklar somestr tatilinde sokak oyunlarini ogrendi bdR3GOCl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’de çocuklar sömestr tatilinde sokak oyunlarını öğrendi

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi Kış Kulübü’ne katılan 9 ve 15 yaş ortası çocuklar sömestr tatilini klasik sokak oyunlarını öğrenerek geçirdi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde sömestr tatili için oluşturulan Kış Kulübü aktifliğiyle çocuklar klasik sokak oyunlarını oynadı. 9 ve 15 yaşındaki çocuklar için oluşturulan Kış Kulübü’nde çocuklar ahşap boyamadan, ahşam yakmaya, zeka oyunlarından, spor aktivitelerine kadar birçok aktiflikle sömestr tatillerini eğlenceli bir biçimde geçirdi.

Öte yandan çocukların cep telefonları ve tabletlerden uzaklaşarak toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlere iştirakini arttırmak gayesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sosyal Medyadan, Toplumsal Meydana’ projesi kapsamında da çocuklar klasikleşmiş sokak oyunlarını oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

“Sokak oyunlarıyla çocuklar daha kaliteli vakit geçiriyor”

Çocukları telefon ve tabletlerden uzaklaştırmak için çocuklara sokak oyunlarını öğrettiklerini söz eden Gümüşhane Gençlik Merkezi’nde misyonlu gençlik çalışanı Şamil Arslan, “Biz çocuklarımızın sömestr tatilinde vakitlerini daha kaliteli geçirebilmeleri ismine kendilerini burada 1 hafta boyunca ağırlıyoruz. Burada toplumsal ve kültürel etkinliklerde bulunuyorlar. Sokak oyunları başta olmak üzere seramik atölyeleri, ahşap boyama, ahşap yakma ve sportif faaliyetlerle birlikte birçok ögesi içerisinde barındıran bir süreçten geçiyorlar. Bakanlığımızın ‘Sosyal Medyadan, Toplumsal Meydana’ isimli bir projesi var, biz de bu minvalde çocukları telefon ve tabletlerden uzaklaştırarak daha çok kültürümüze dair olan şeyleri onlara vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Anne ve babalarımızın sokaklar oynadıkları oyunları oynuyoruz”

Sokak oyunlarının çok eğlenceli olduğunu tabir eden Ceren Ay (12), “Bir haftadır buradayım ahşap yakma, zekâ oyunları, okçuluk ve anne babalarımızın oynadığı eski oyunları oynuyoruz. Çok eğleniyorum az da yoruluyorum. Kış Kulübü’nde hem geziyoruz hem oynuyoruz hem de öğreniyoruz” diye konuştu.

Melike Zümra Çelik (9) de, “Gençlik Merkezi’ndeyiz oyunlar oynuyoruz çok eğleniyoruz. İstop, yakan top üzere oyunlar oynuyoruz. Öbür çocuklar meskende tablet başında durmasınlar, dışarı çıkıp hava alsınlar, evcil hayvanlarıyla ilgilensinler” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin