Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde geri manevra yaptığı esnada kontrolden çıkan beton mikserinin yaklaşık 150 metrelik dik yamaçtan aşağı yuvarlanması sonucu meydana gelen kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kürtün ilçe merkezinden Gündoğdu köyüne beton götürmekte olan Şaban Kara (44) yönetimindeki 29 AR 875 plakalı beton mikseri, Sevincek mevkiinde geri manevra yaptığı sırada kontrolden çıkarak
dik yamaçtan aşağı hızla yuvarlanmaya başladı. Beton yüklü mikserinin sürücüsü Şaban Kara, kaza yerinde yaşamını yitirirken, çevredeki görgü tanıklarının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda Sağlık, Jandarma ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekibi yönlendirildi. Ekipler uzun uğraşlar sonucunda beton mikserinin altında kalan yolcu Güzel Narin’in cansız bedenine başka bir iş makinesiyle beton mikserini kaldırarak ulaşabildi. Sıkıştığı yerden çıkarılan Güzel Narin ve sürücü Şaban Kara’nın cenazeleri, Kürtün Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Feci kazadan yaralı olarak kurtulan diğer yolcu Emiş Narin ise olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerinin gerçekleştirdiği ilk müdahalenin ardından Kürtün Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.
Olayın duyulmasının ardından sürücü ve yolcuların yakınları kaza bölgesine akın ederken, hayatını kaybeden vatandaşların yakınları sinir krizi geçirdi.


Gümüşhane’de beton mikseri 150 metrelik dik yamaçtan yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralı
Şehit Arif Çakır’ın adını yaşatacak kütüphane hizmete açıldı
Zonguldak Defterdarlığı tarafından, şehit Jandarma Er Arif Çakır’ın hatırasını yaşatmak amacıyla Gelik İlkokulu’nda yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış programına AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Defterdarı Recep Serdar, Kilimli İlçe Başkanı Mustafa Karakoca, Gelik Belde Başkanı Muhammed Bahar ile protokol üyeleri katıldı.
Programda konuşan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, geleceğin teminatı olan çocukların bilgiyle buluşmasına katkı sağlayacak bu anlamlı eserin eğitim hayatına önemli değer katacağını ifade etti. Çağlayan, kütüphanenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Zonguldak Defterdarlığına ve destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Şehitlerin emaneti olan değerlerin yaşatılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çağlayan, vatan uğruna canını feda eden Şehit Jandarma Er Arif Çakır’ı rahmet, minnet ve dualarla andıklarını belirtti.
Tören, kütüphanenin açılışının gerçekleştirilmesi ve öğrenciler tarafından gezilmesinin ardından sona erdi. Şehidin adını taşıyan kütüphanenin, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunması ve gelecek nesillere ilham olması temennisi dile getirildi.

