Gümüşhane’de bir konutun içine giren arılar yuva yapınca aile arıcı kostümüyle konuta girerek arılardan kurtulmaya çalıştı.
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Dağdibi köyünde yaşayan emekli memur Hasan Ural, bahçeden konutuna döndüğünde konutunun arılar tarafından basıldığını gördü. Pencere önleri, soba borusu ve farklı noktalarda yuva yapan arılar nedeniyle aile, meskenin içine girebilmek için arıcı kostümü giymek zorunda kaldı.
Arıların meskenin içine yuva yapmasının çok ender görülen bir durum olduğunu belirten Hasan Ural, “Muhtemelen ana arısı olmayan bir oğuldu. Resen gelen bir kısmetti, fakat ana arı olmadığından kovana toplamayı başaramadık. Bugüne kadar ne kendi köyümüzde ne de etraf köylerde bu türlü bir olay duymadım. Bu yüzden çok şaşırdım” dedi.


Gümüşhane’de arılar köy evini basıp yuva yaptı
Karabük Öğretmenevi modernize ediliyor
Karabük Öğretmenevi, eğitim camiasına daha yüksek standartlarda hizmet sunmak amacıyla kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçiriliyor. Yürütülen inşaat ve yenileme çalışmalarını, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Modernizasyon çalışmalarıyla birlikte öğretmenevi, günümüz ihtiyaçlarına uygun, çağdaş ve konforlu bir konaklama alanına dönüştürülecek. Devam eden süreçte tesisin yalnızca yenilenmediği, aynı zamanda güçlü bir altyapı, modern bir iç mimari ve daha vizyoner bir yapıya kavuşturulduğu ifade edildi.
İncelemeler sırasında projenin eğitim camiası açısından önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük Öğretmenevi Müdürü Ali Yaşar ve ilgili yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Akbaş, modernizasyon sürecinin planlanan takvim doğrultusunda, herhangi bir aksaklığa mahal vermeden hızlı ve eksiksiz şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı.
Yenilenen yüzüyle hizmete sunulması planlanan Karabük Öğretmenevi’nin, eğitimciler ve misafirler için daha konforlu bir konaklama imkânı sağlaması bekleniyor.

