Reklam
Reklam
gumushane giresun karayolundaki heyelanda faciayi engelleyen ihbari yapan vatandas konustu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane-Giresun karayolundaki heyelanda faciayı engelleyen ihbarı yapan vatandaş konuştu

Gümüşhane-Giresun karayolunda geçtiğimiz hafta Kürtün ilçesinde meydana gelen heyelandan evvel yaklaşan felaketi ihbar eden ve muhtemel bir faciayı engelleyen Recep Aslan vatandaşlık vazifesini yerine getirdiğini söylerken, heyelandan bir gün evvel toprakta çekilen imajlar yaşanan tehlikeyi gözler önüne serdi.

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Karaçukur Mahallesi İncirli Köyü mevkiinde geçtiğimiz 22 Nisan günü meydana gelen ve Gümüşhane-Giresun karayolunu büsbütün ulaşıma kapatan heyelanı temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor. Dağcılar heyelanın meydana geldiği dağ yamacında riskli kayaları temizlerken, DSİ ve Karayolları’na ilişkin iş makineleri de yolu temizliyor. Heyelandan bir gün evvel yerine gitmek için kullandığı patika yolda çatlakları gören ve durumu çabucak yetkililere bildirerek muhtemel bir facianın önüne geçen Recep Aslan ise kütlenin hareket halinde olduğunu ve ihbarın çabucak akabinde yetkililerin bölgede güvenlik tedbiri aldığını söyledi.

Öte yandan heyelandan bir gün evvel kaydedilen imgeler ise facianın göz nazaran göre geldiğini gözler önüne serdi.

“İhbarımızdan sonra yolu trafiğe kapatmışlardı tıpkı gün de heyelan meydana geldi”

Gümüşhane-Giresun karayolunun ağır olarak kullanıldığını ve mümkün bir facianın önüne geçebildiği için keyifli olduğunu söz eden Recep Aslan, “O gün biz yerimize gidiyorduk çalışmak için. O patika yol üzerinde bu kütlenin hareket halinde olduğunu gördükten sonra biz ilgili arkadaşlara müracaat ettik. Daha sonra durumu 112 acil davete bildirdik. Jandarma ve başka grupları bize dönüş yaptı. Bir gün sonra ise ben burada değilim Gümüşhane’deydim saat 16.00 sıralarında heyelanın meydana geldiğini söylediler. İhbarımızdan sonra yolu trafiğe kapatmışlardı tıpkı gün de heyelan meydana geldi. O gün o görüntüyü gördüğümde ’Bu yol kayabilir, altından geçen insanlara ziyan verebilir’ dedim. Hatta 112 acil davetteki arkadaşla konuşurken felaket tellallığı yapmak istemem lakin biz burada risk görüyoruz dedim. Bu yol daima kullanılıyor olumsuz bir sonuç meydana gelebilirdi. En azından bu ihbar sayesinde bunu engellemiş olduk. Yere gittiğimiz vakit yolda çatlaklar vardı, kayaların yeri ayrılmıştı ve taşlar da hareket halindeydi. Hatta oradan geçerken sesler de duyduk. Sağ olsunlar onlar da misyonlarını yaptı ve bu olay kayıpsız atlatıldı. Vicdanım rahat her vatandaşın yapması gerekeni yaptık, bunu benim yerimde bir diğeri da olsa yapardı” dedi.

“Bu facia engellendi lakin bu yolda tehlike devam ediyor”

Bölgede güvenlik tedbirlerinin alınmasının akabinde heyelanın meydana geldiğini belirten Mustafa Aslan ise “Oradaki çatlakları gördüm ve görüntüsünü çektim. Görüntüyü görünce zati durumu yetkililere bildirmemiz gerektiğini söylediler. Daha sonra yetkililerle birlikte bölgeyi gezdik ve bölgeden ayrılmamızdan 1-2 saat sonra heyelan gerçekleşti. Burada güvenlik tedbirleri alınmıştı. Bizler sorumluluğumuzu yerine getirdik onlar da tedbirini aldı. Biz bu durumu yetkililere bildirmeseydik büyük bir facia olurdu. Bir an öne bu yollara bir tahlil bulunmasını istiyoruz yetkililerden. Esasen yıllardır gündemde olan bu yol bir türlü yapılamıyor. Biz gördük buradaki facia engellendi lakin burada daha çok tehlikeli yer var” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin