Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Kasım, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane dağlarının güzelleri karayolunda görüntülendi

Gümüşhane’de doğal yaşamın simgelerinden olan yaban keçileri, Kelkit-Gümüşhane karayolunda ortaya çıktı. Sürü halinde karşıdan karşıya geçen yaban keçileri, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Gümüşhane’nın yüzde 60’ını oluşturan dağlarda son yıllarda etkin av koruma çalışmaları ve halkın bu konudaki duyarlılığıyla sayıları 3 bine yaklaşan yaban keçileri, sık sık vatandaşların karşısına çıkıyor. Sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren yaban keçileri, bu kez Kelkit-Gümüşhane karayolunda görüldü. “Gümüşhane dağlarının süsü” olarak nitelendirilen yaban keçileri, sürü halinde bölünmüş yolda karşıdan karşıya geçerek doğal yaşam alanlarına doğru yol aldı. O sırada aracını durduran Enes Öztürk, o anları cep telefonuyla kaydederek sosyal medya hesabından paylaştı.
Öztürk, diğer sürücülerin dikkatini çekmek ve hayvanları korumak adına dörtlü sinyallerini yakarak yolu kapatmadan beklediğini belirterek, “Arkamdan gelen araçların fark etmesi ve hayvanların bir zarar görmemesi için yolun solunda durup dörtlüleri yaktım ve bu güzel hayvanların güzelliklerini seyretmekle meşgul oldum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
01 Şubat, 2026 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ YARIN OKULA BAŞLAYACAK

Karabük’te yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 37 bin öğrenci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yeniden ders başı yapacak. Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de okullarda ikinci dönem, 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Karabük’teki ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine bu yıl da karne yerine sosyal ve duygusal öğrenme becerilerini içeren gelişim raporları verildi. Bu raporlarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra güçlü yönlerinin ve desteklenmesi gereken alanlarının daha sağlıklı şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası” uygulaması Karabük’te bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.

“Aile ve Oyun” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında; “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum”, “Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme-Öğretme”, “Bir Fikrim Var Saati” ve “İyiliği Paylaş Saati” başlıkları altında çok sayıda faaliyet düzenlendi.

Karabük’te okullarda ayrıca bilgi ve spor yarışmaları, belgesel ve animasyon gösterimleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları ile spor turnuvaları yapıldı.
“Türkiye Selamlaşıyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte ise öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokakları dolaşarak esnaf ve vatandaşlara selam verip iyi dileklerde bulundu.

Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiği, sergiler, atölye çalışmaları ve yaratıcı okuma etkinlikleriyle de sanatsal ve kültürel üretimlerinin görünür kılındığı belirtildi.

EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

2025-2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin