Güllüce: “Fitne ile fırıldak ile kimse emeline ulaşamayacak” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Ekim, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Güllüce: “Fitne ile fırıldak ile kimse emeline ulaşamayacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “İllerimiz Karabük Üniversitesi’nde Ayyıldızın altında buluşuyor” şenliklerine katılmak için Karabük’e geldi. Karabük Üniversitesinde Ana Mehter takımıyla karşılanan Güllüce, Ana Mehteran takımından övgü ile bahsederken, gençlere de “Bırakın Türkiye’yi dünyanın enleri olmaya çalışın” çağrısında bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “İllerimiz Karabük Üniversitesi’nde Ayyıldızın altında buluşuyor” şenliklerine katılmak için sabah saatlerinde Karabük’e geldi.

Bölge Trafik önünde Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve bazı protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Güllüce, daha sonra Karabük Üniversitesine geçti. Burada Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Ana Mehter takımıyla karşılanan Güllüce, bir süre mehter takımının gösterisini izledi. Rektörlük makamında Uysal dan kısa bir birifing alan İdris Güllüce, mehter gösterisine hayran kaldığını belirterek, “Dünyada vatanının adını ana ile başlatan tek ülkeyiz. Bu topraklar ana ismiyle başlıyor. Vatan toprağına ana ismini veren bir ülkeyiz. Mehterde bizim tarihle bağımızın köprüsünü oluşturur. Bana göre ana mehter takımı muhteşem olmuş. Bir zamanlar Anadolu’da üniversiteler açılmaya başladığında, Karabük’te, Muş’ta, Bitlis’te, Burdur’da üniversite mi olur diyenlere çok da iyi olmuşu gösterdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilere de seslenen Bakan Güllüce, “Bırakın Türkiye’yi dünyanın enleri olmaya çalışın. Çok koşmamız, çok hızla gelişmemiz, hızla kalkınmamız ve hızla bilimin en yukarılarına çıkmamız lazım. Geleceğimiz bizim gençlerimizde. Öyle sloganlarla değil, bilimle teknolojiyle bu ülkeyi bir adım daha nasıl ileriye getiririm ya da başka bir alanda nasıl faydam olur gayreti içinde olursak, 2023’lerde inşallah dünyanın 10. ekonomisi oluruz. Biz belki görmeyeceğiz ama 2071’li yıllarda dünyanın en büyük en dev ve gelişmiş ülkesi oluruz” diye konuştu.
Gazetecilerin Ankara’da paralel yapı kapsamında başlatılan operasyona ilşkin sorulara ise Güllüce, “Biz de gazetelerden basından takip ediyoruz. Yargı ne yapacak bizimde bilgimiz yok” cevabını verdi.

Bakan Güllüce ardından Kampus alanında ağaç dikti. Daha sonra Ayyıldızlı stadyumun hilali etrafında toplanan 81 ilin stantlarını gezen Bakan Güllüce dev organizasyon karşısında hayranlığını gizleyemezken, Bakan Güllüce’ye her standa değişik ikramlarda bulunuldu.

“ÖĞRENCİLER BİRLİKTE YAŞAMA ÖRNEĞİ VERİYOR”
Gazetecilere açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, her kentten olan öğrencilerin stant açtığını belirterek şöyle konuştu: “81 yıldız Türkiye’nin birlikteliğini, bir olmasını, diri olmasını, aynı ruhtan aynı kimyadan olduğunu anlatan çok güzel bir kompozisyon. Rektörümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz birlikte kalmayı ve yaşama örneği mesajı veriyorlar. Ele ele verelim, teknolojiyi, uygarlığı gelişmeyi yakalayalım koşalım diyor gençler. Büyüklere de diyorlar ki; daha çok çalışacağız, sizin yapamadıklarınızı biz yapacağız. Sizin ulaşamadığınız yüksek teknolojiye biz ulaşacağız. Sizin getiremediğiniz yüksek gelirli ülke ekonomisine biz getireceğiz. Sonra diyorlar ki, bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları, şeytanları ne yaparsanız yapın, biz bir olacağız diyorlar. Siz fitnelikle bu ülkenin ekmeğini küçültemeyeceksiniz diyorlar. Bu ülkede kargaşa çıkartamayacaksınız diyorlar. Bu ülke binlerce yıllık kültürü ve medeniyeti olan bir ülke ve biz oradan geliyoruz diyorlar. Biz yeni bir medeniyet inşa ve ihyası için çalışacağız diyorlar. Hiçbir fırıldaklık, fesatlık, entrika bu ülkenin birliğine zarar vermeyecektir diyorlar. Bunu diyen Karabük üniversitesinde okuyan öğrencileri tebrik ediyorum.”
Gazetecilerin genel seçimlerin Nisan ayına alınacağı yönünde bir sorusuna ise Bakan Güllüce, “Şuan böyle bir şey yok, konuşulmuyor. Hayır” cevabını verdi.
“BU ÜLKEDE BİRLİĞİ BOZAMAYACAKLAR”
Güllüce, “Diyarbakır’da devam eden olayların çözüm sürecini nasıl etkileyeceği” yönünde bir soruya şöyle karşılık verdi: “Gençlerimiz bunun cevabını veriyor. Fitnelik, fırıldaklık bu ülkede para etmeyecek diyor gençlerimiz. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. Birlik olup iri ve diri olacağız 2023 yılında dünyanın en çok büyümüş ülkesinden biri olacağız. Bizim soframızdaki ekmeğin kazanımızdaki yiyeceği, bu coğrafyanın, bu ülkenin önündeki gençlerin yiyeceğini ve medeniyetini kimse ellerinden alamayacak ve bu kazan daha da büyüyecek. Patlasalar, çatlasalar da bu kazan büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkede birliği bozamayacaklar.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay, Baro Başkanlığı’nı ziyaret etti

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük Barosu’nu ziyaret ederek kentte sunulan adli ve hukuki hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Baro Başkanı Emrah Köklü ev sahipliği yaptı.

Gerçekleşen görüşmede, il genelinde yürütülen adli hizmetler, avukatlık mesleğinin icrası ve vatandaşların adalete erişiminin daha etkin ve hızlı bir şekilde sağlanmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Baro Başkanı Köklü, yürütülen faaliyetler ve mevcut durum hakkında Vali Çağatay’a kapsamlı bilgiler sundu.

Vali Çağatay ise nazik ev sahipliği dolayısıyla Baro Başkanı Köklü’ye teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin