Giresun’un Güce Belediyesi’ne ait bir vidanjör ile Gelevera Deresi’ne foseptik atık suyu döküldüğü yönünde sosyal medyada yer alan paylaşımlar ile ilgili Güce Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, vidanjörden boşaltılan suyun fosseptik değil, yağmur suyu olduğu belirtilerek “Geçtiğimiz günlerde ilimiz genelinde yaşanan kuvvetli yağışın en fazla ilçemize düşmüş olması sebebiyle, vatandaşlarımızın bodrum kat ve depolarında yer yer su baskınları meydana gelmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüzce bodrum kat ve depolardan su çekilerek temizlenmiştir. Görüntülerde foseptik atığı diye servis edilen yağmur suyudur. Görüntü yeni olmayıp geçtiğimiz hafta yaşanmıştır. Görüntüyü çeken vatandaş kanalizasyon atığı zannederek belediyemize şikayette bulunmuş, bahsi geçen suyun yağmur suyu olduğu kendisine de ayrıca bildirilmiştir” denildi.


Güce Belediyesi’nden “Foseptik değil yağmur suyu” açıklaması
Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.
Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

