Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Güç sırasında yaralanan leyleklerin tedavisi tamamlanarak tabiata salındı

Dünya Yayın: 18.08.2023 00:24
Kaynak: İHA

Göç seyahati yaptıkları sırada yaralı olarak Kastamonu’da bulunan iki leylek, tedavilerinin akabinde tekrar doğal hayat alanına bırakıldı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte göç seyahatini başlayan leyleklerden iki tanesi, Kastamonu’da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulundu. Yaralı leylekler, Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Vilayet Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından müdafaa altına alındı. Yaralı bulunan iki leylek, tedavileri için Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledildi. Buradaki tedavilerinin akabinde leylekler, tekrar doğal ömür alanına bırakılarak göç seyahatlerine uğurlandı.
Leylekler, ilkbahar ayı geldiğinde kışlama alanlarından ayrılarak, üreme devrini geçirecekleri ve yavrularının büyütecekleri alanlara göç etmesiyle biliniyor. Sonbahar ayı gelince leylekler, yavrularıyla birlikte kışlama alanlarına tekrar dönüyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Huzurevinde 18 kişi zehirlenme kuşkusuyla hastaneye kaldırıldı

Gündem Yayın: 23.09.2023 00:48
Kaynak: İHA
Huzurevinde 18 kişi zehirlenme kuşkusuyla hastaneye kaldırıldı

Bolu’nun Gerede ilçesinde bir huzurevinde 18 kişi, zehirlenme kuşkusuyla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye nazaran, Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 18 vatandaş, akşam saatlerinde rahatsızlandı. İshal, kusma ve bulantı belirtileriyle rahatsızlanan vatandaşlar, zehirlenme kuşkusuyla Gerede ve Bolu’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Gece saatlerinde hastaneye kaldırılan huzurevi sakinlerinin tedavileri devam ederken, Gerede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nce besin ve sudan incelenmek üzere numune alındığı öğrenildi.

Paylaş: