Göz seğirmesi, bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir - Karabük Haber Postası
goz segirmesi bazi saglik sorunlarinin habercisi olabilir jv5n1Ora
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Göz seğirmesi, bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmelerinin ekseriyetle zararsız bir durum olabileceği üzere birtakım sıhhat problemlerinin da habercisi olabileceğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmeleri hakkında bilgi verdi. Göz kapağı seğirmesinin bazen haftalarca sürebildiğine dikkat çeken Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, günlerce hatta haftalarca sürebilen göz kapağı kasılmalarının, yorgunluk, gerilim ve ağır kafein tüketimi üzere etkenlerle alakalı olabileceğini belirtti. Bilhassa çay, kahve ve kola tüketiminin arttığı ağır devirlerde seğirmelerin daha sık görüldüğünü söz eden Güneş, ekran kullanımının da bu tabloyu etkileyen faktörler ortasında yer aldığını söz etti.

Göz seğirmesinin beklenen nedenlerinden de bahseden Opr. Dr. Orhan Selçuk Güneş, göz seğirmesinin çoklukla kısa vadeli olduğunu ve resen geçtiğini vurgularken, birtakım durumlarda altında farklı sebeplerin yatabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenleri ağır gerilim ve dert durumu, gereğince uyumamak, kafein ve güç içeceği fazlalığı, uzun müddet ekran karşısında kalmak ve magnezyum eksikliği olarak belirten Opr. Dr. Güneş, bu rahatsız edici durumun önüne geçmek için ömür biçiminde kolay düzenlemelerin kâfi olabileceğine dikkat çekti. Seğirmeyi önlemek için teklifte bulunan Güneş, uyku tertibine dikkat edilmesi, ekran başında geçirilen mühletin azaltılması, kafein tüketiminin sonlandırılması, günlük su alımının artırılması ve magnezyum açısından güçlü besinlerin (ıspanak, badem, avokado gibi) tüketilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Seğirmenin haftalarca sürmesi, yüzün öteki bölgelerinde kasılmaların görülmesi ya da görmede bozulma üzere durumların önemli bir nörolojik sorunun habercisi de olabilir. Bu tıp belirtiler yaşayan bireylerin kesinlikle bir göz tabibine başvurması gerekmektedir. Gözlerimiz dünyaya açılan penceremizdir. Her bireyin periyodik olarak göz muayenesinden geçmesi, beklenen problemlerin erken tespiti açısından büyük kıymet taşır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranboluda ingilizce heyecani ogrenciler ve veliler ayni yarismada bulustu EFWJL8ML
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da İngilizce heyecanı: öğrenciler ve veliler aynı yarışmada buluştu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulunda, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen A1 seviyesindeki İngilizce kurslarının tamamlanmasının ardından bilgi yarışması gerçekleştirildi.

4. sınıf öğrencileri ve velilere yönelik açılan kursların sonunda düzenlenen etkinlikte, katılımcılar hem öğrendiklerini pekiştirme hem de keyifli anlar yaşama fırsatı buldu. İngilizce Öğretmeni Derya Yıldırım’ın gözetiminde gerçekleştirilen yarışma, yoğun ilgi gördü.

Yarışma iki aşamada yapıldı. İlk olarak 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, soruları doğru yanıtlamak için kıyasıya mücadele yaşandı. Yarışma sonucunda 4/A sınıfı birinciliği elde etti. Ardından sahneye çıkan veliler ise İngilizce bilgilerini sergileyerek yarıştı. Veliler kategorisinde ise A grubu birinci oldu.

Eğitim sürecine aktif katılım sağlayan öğrenci ve velilerin birlikte yarışmasının, öğrenmeyi daha kalıcı hale getirdiği ve motivasyonu artırdığı belirtildi.

Yarışma sonunda okul müdürü ve öğretmenler tarafından tüm katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin