Tokat’ın Erbaa ilçesinde gölete düşen 3 inek, itfaiye takımlarının yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.
Olay, ilçeye bağlı Kelkit Mahallesi Kelkit Çayı kenarında meydana geldi. Argümana nazaran, Mustafa Yağcı’ya ilişkin 3 inek, otlatma sırasında çay kenarındaki 2 başka su göletine düştü. Hayvanlarını kendi imkânlarıyla çıkaramayan Yağcı, durumu Erbaa Belediyesi itfaiye gruplarına bildirdi. Bölgeye sevk edilen gruplar, yakınlarda bulunan bir işletmeye ilişkin iş makinesinin de yardımıyla gölette mahsur kalan inekleri yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kurtardı. Sağ olarak çıkarılan inekler, sahibine teslim edildi.


Gölete düşen inekler kepçe ile kurtarıldı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

