Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 72 kursiyere sertifikaları verildi.

KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün eğitim salonunda yapılan Sertifika programında, konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ‘İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ,Karabük Ticaret ve Sanayi Odasınca eğitimleri verilen ve KOSGEB tarafından da desteklenen eğitim 70 saat 9 fiili günde tamamlanmıştır. Eğitim süresince kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin, iş planlarını geliştirmelerini sağlamak ve Girişimcilik yeteneklerinin artırılması amaçlanmıştır’’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Güven, “ Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşkur Müdürlüklerince organize edilen Girişimcilik Eğitimleri sonunda alınan belgelerle, kendi işini kuracaklara KOSGEB tarafından desteklemeler yapılmaktadır.Son dönemlerde girişimcilik eğitimlerinin artma nedeni ,girişimcilik kültürünün oluşturulması olmakla beraber, KOSGEB desteklerinin verilebilmesi için bu eğitim belgesinin alınmış olması şartından kaynaklanmaktadır.

2014 yılında toplam 125 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eylül Ekim aylarında da 50 kişilik kurs programı yapılacak. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında girişimcilik kültürünün artırılması büyük önem arz etmekte ve amacımız Karabük genelinde girişimci sayısını artırmak” dedi.

Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar ise, bu kurları desteklediklerini söyleyerek, “ İstihdam alanında yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Çok iyi planlama yapılarak Karabük’te yapılmayanları yapmanızı istiyoruz” dedi.

KOSGEB Karabük Müdürü Bahadır Gevher ise,” Kursu bitenler hem kendi hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimiz var. Girişimcilik kültürünün gelişmesini ve büyümesine katkı sağlanmız için güzel bir imkan” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin