Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 72 kursiyere sertifikaları verildi.

KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün eğitim salonunda yapılan Sertifika programında, konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ‘İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ,Karabük Ticaret ve Sanayi Odasınca eğitimleri verilen ve KOSGEB tarafından da desteklenen eğitim 70 saat 9 fiili günde tamamlanmıştır. Eğitim süresince kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin, iş planlarını geliştirmelerini sağlamak ve Girişimcilik yeteneklerinin artırılması amaçlanmıştır’’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Güven, “ Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşkur Müdürlüklerince organize edilen Girişimcilik Eğitimleri sonunda alınan belgelerle, kendi işini kuracaklara KOSGEB tarafından desteklemeler yapılmaktadır.Son dönemlerde girişimcilik eğitimlerinin artma nedeni ,girişimcilik kültürünün oluşturulması olmakla beraber, KOSGEB desteklerinin verilebilmesi için bu eğitim belgesinin alınmış olması şartından kaynaklanmaktadır.

2014 yılında toplam 125 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eylül Ekim aylarında da 50 kişilik kurs programı yapılacak. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında girişimcilik kültürünün artırılması büyük önem arz etmekte ve amacımız Karabük genelinde girişimci sayısını artırmak” dedi.

Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar ise, bu kurları desteklediklerini söyleyerek, “ İstihdam alanında yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Çok iyi planlama yapılarak Karabük’te yapılmayanları yapmanızı istiyoruz” dedi.

KOSGEB Karabük Müdürü Bahadır Gevher ise,” Kursu bitenler hem kendi hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimiz var. Girişimcilik kültürünün gelişmesini ve büyümesine katkı sağlanmız için güzel bir imkan” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
manset 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK

Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK

Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.

Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK

Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026  Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin