Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 72 kursiyere sertifikaları verildi.

KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün eğitim salonunda yapılan Sertifika programında, konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ‘İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ,Karabük Ticaret ve Sanayi Odasınca eğitimleri verilen ve KOSGEB tarafından da desteklenen eğitim 70 saat 9 fiili günde tamamlanmıştır. Eğitim süresince kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin, iş planlarını geliştirmelerini sağlamak ve Girişimcilik yeteneklerinin artırılması amaçlanmıştır’’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Güven, “ Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşkur Müdürlüklerince organize edilen Girişimcilik Eğitimleri sonunda alınan belgelerle, kendi işini kuracaklara KOSGEB tarafından desteklemeler yapılmaktadır.Son dönemlerde girişimcilik eğitimlerinin artma nedeni ,girişimcilik kültürünün oluşturulması olmakla beraber, KOSGEB desteklerinin verilebilmesi için bu eğitim belgesinin alınmış olması şartından kaynaklanmaktadır.

2014 yılında toplam 125 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eylül Ekim aylarında da 50 kişilik kurs programı yapılacak. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında girişimcilik kültürünün artırılması büyük önem arz etmekte ve amacımız Karabük genelinde girişimci sayısını artırmak” dedi.

Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar ise, bu kurları desteklediklerini söyleyerek, “ İstihdam alanında yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Çok iyi planlama yapılarak Karabük’te yapılmayanları yapmanızı istiyoruz” dedi.

KOSGEB Karabük Müdürü Bahadır Gevher ise,” Kursu bitenler hem kendi hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimiz var. Girişimcilik kültürünün gelişmesini ve büyümesine katkı sağlanmız için güzel bir imkan” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin