karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 72 kursiyere sertifikaları verildi. KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün eğitim salonunda yapılan Sertifika programında, konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ‘İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ,Karabük Ticaret ve Sanayi Odasınca eğitimleri verilen ve KOSGEB tarafından da desteklenen eğitim 70 saat 9 fiili günde tamamlanmıştır. Eğitim süresince kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin, iş planlarını geliştirmelerini sağlamak ve Girişimcilik yeteneklerinin artırılması amaçlanmıştır’’ dedi. İŞKUR İl Müdürü Güven, “ Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşkur Müdürlüklerince organize edilen Girişimcilik Eğitimleri sonunda alınan belgelerle, kendi işini kuracaklara KOSGEB tarafından desteklemeler yapılmaktadır.Son dönemlerde girişimcilik eğitimlerinin artma nedeni ,girişimcilik kültürünün oluşturulması olmakla beraber, KOSGEB desteklerinin verilebilmesi için bu eğitim belgesinin alınmış olması şartından kaynaklanmaktadır. 2014 yılında toplam 125 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eylül Ekim aylarında da 50 kişilik kurs programı yapılacak. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında girişimcilik kültürünün artırılması büyük önem arz etmekte ve amacımız Karabük genelinde girişimci sayısını artırmak” dedi. Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar ise, bu kurları desteklediklerini söyleyerek, “ İstihdam alanında yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Çok iyi planlama yapılarak Karabük’te yapılmayanları yapmanızı istiyoruz” dedi. KOSGEB Karabük Müdürü Bahadır Gevher ise,” Kursu bitenler hem kendi hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimiz var. Girişimcilik kültürünün gelişmesini ve büyümesine katkı sağlanmız için güzel bir imkan” dedi. Konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin