giresun yaylalarinda nisan ayinda karla mucadele suruyor XOXRNudW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Giresun yaylalarında Nisan ayında karla mücadele sürüyor

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi hudutlarında yer alan Kulakkaya Yaylası’nda, nisan ayına karşın karla çaba çalışmaları devam ediyor. Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle gruplar, yüksek rakımlı mahalle yollarını ulaşıma açmak için şiddetli kurallarda çalışmalarını sürdürüyor.

Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği bölgede, Yavuzkemal Belde Belediyesi’ne bağlı gruplar, bilhassa 2 bin rakıma yaklaşan Bektaş Yaylası temas yollarında kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, her yıl kasım ayında başlayan karla gayret sürecinin mayıs ayı başına kadar sürdüğünü belirterek bilhassa hayvancılıkla geçinen vatandaşlar için yol erişiminin hayati değer taşıdığını söyledi.

Başkan Önal, “Kulakkaya Yaylası’nın da içinde bulunduğu beldemizde, yüksek rakımlı mahalleler bulunuyor. Bu bölgelerde kış erken başlar, geç biter. Karla uğraşımız yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Mahallelerin obalarına giden yolların açılması gerekiyor zira artık hayvanlar yaylaya çıkacak. Vatandaşlarımızın depoladığı yem ve erzak da tükenmek üzere. Bu nedenle karla uğraş beldemizde mecburî bir görevdir” dedi.

Yol açma çalışmalarının sürdüğü bölgede hava sıcaklıklarının ansızın düşmesiyle birlikte kar yağışı da tesirli oldu. Lider Önal, “Yayla havası değişkendir. Dün sabah takımlarımız yol açarken, akşam saatlerinde birdenbire bastıran kar yağışıyla karşılaştık. Bilhassa Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yaylalarında Nisan ayında kar yağışı tesirli oldu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yagiskpk
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Mayıs, 2026 15:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojik verilere göre Karabük’te Pazartesi günü akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre yağışların, il genelinde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, 800 metre üzerindeki yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde etkili olacağı bildirildi.

Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yüksek rakımlı bölgelerde tipi, buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi risklerin oluşabileceği belirtildi. Özellikle sürücülerin dikkatli olması, vatandaşların ise ani hava değişimlerine karşı gerekli önlemleri alması istendi.

Yetkililer, güncel meteorolojik uyarıların takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin