blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Temmuz, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun Adası manzaralı çöplük

Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir Giresun Adası karşısında Uluslararası Aksu Festivali’nin yapıldığı sahildeki vahşi çöp depolama alanına tepkiler sürüyor.
Giresun’un bir zamanlar ada karşısında en güzel plajının yerinde şimdilerde çöplükten bir tepe oluştuğunu kaydeden Aksu Mahalle Muhtarı İlker Uzuner, 20 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan yerin bugün ise çöp ve moloz alanına dönüştüğünü söyledi.
Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir Giresun Adası manzaralı çöp alanının biran önce boşaltılması gerektiğini belirten Muhtar İlker Uzuner, “Giresun Adası karşısı bugünkü çöp dağının bulunduğu yer bir zamanlar Aksu mahallemizin en güzel sahiliydi. Burası aynı zamanda turizm alanı ilan edilerek Uluslararası Aksu Festivali’nin yapıldığı yerdir. 2004 yılından itibaren hafriyat yığın alanı ve maalesef ki vahşi çöp depolama alanı olarak da kullanıldı. 2014 yılımda katı atık bertaraf tesisinin kurulması ile bu alan artık çöp depolama alanı olarak kullanılmıyor. Fakat moloz depolama alanı olarak kullanılmaya devam ediyor. Ancak hafriyatın altında kalan çöpler deniz taşkınlarıyla yine sahilde kendini gösteriyor. Şuanda ada manzaralı molozlarla üstü kapatılmış olan bir çöp tepesi bulunmaktadır. Hala bu sahildeki çöp alanına moloz dökülmesine göz yumularak adeta çevre katliamına davetiye çıkartılmaktadır” dedi.

"Ada manzaralı çöp alanı boşaltılmalı"
Çevre katliamının durdurularak, sahillerinin bir yaşam alanına dönüşmesini isteyen Aksu Mahalle Muhtarı İlker Uzuner, “Aksu mahallesi Giresun’un nüfusu en kalabalık olan mahallesidir. Mahallemiz yıllarca çöp kokusundan camlarını açamadı, balkonlarına çıkamadı. Geçmişte Katı Atık Bertaraf Tesisi yokken vahşi çöp döküm alanının bugün boşaltılması gerekmektedir. Doğu Karadeniz’in en güzel ada manzaralı sahilinin eski günlerine kavuşması için biran önce yetkililerin çalışma başlatması gerekir. Bu sahildeki çevre katliamı çöp dağı ne insanlığa ne de Giresun’a yakışmıyor. Gönlümüz istiyor ki bu alandaki hafriyatta düzenlenerek bu eşsiz güzellikteki alan yeniden tüm halkımızın hizmetine açılsın” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otomobil ters döndü: 3 kişi yaralandı

Gümüşhane’de denetimden çıkan arabanın karşıt dönmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere nazaran, Mustafa O. yönetimindeki 29 AAY 969 plakalı araba, Gümüşhane’den Şiran istikametine seyir halindeyken Övündü köyü mevkiinde şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak aksi döndü. Kazada arabada bulunan şoför Mustafa O. ile yolcular Gülay O. ve İclal O. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat, polis ve jandarma takımları sevk edildi. Yaralılar, sıhhat gruplarının birinci müdahalesinin akabinde hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sıhhat durumlarının yeterli olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin