Ginseng ve meyvelerde silikat kullanımı konferansı düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2017 07:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Ginseng ve meyvelerde silikat kullanımı konferansı düzenlendi

ZONGULDAK ‘ta ginseng ve meyvelerde silikat kullanımı konferansı Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlendi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Oman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Kore Cumhuriyetinden Ginseng Uzmanları Dr. Sungkyun Mor ile Yong Durk Park, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, İç Anadolu Araştırma Müdürü Tuncay Porsuk, Şube Müdürleri, BEÜ Öğretim Elemanları, Zonguldak İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları, Tarım Kooperatif başkanları ve personel katıldı. Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in, ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler vermesinin ardından özellikle odun dışı orman ürünleri üretiminde 2016 yılında başta defne ve kestane olmak üzere 11 bin ton üzerinde üretim gerçekleştirildiğini ginsengin ise Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde Yaylacık araştırma ormanında deneme çalışmaları yapıldığını ifade etti. Beşel, “Ginseng fazla güneşi ve sıcağı sevmeyen orman altı çok yıllık bitkidir. Orman varlığı açısından zengin olan Bartın ve Zonguldak illerinde özellikle kayın ormanlarında ayrıca toprak isteği bakımından kırmızı killi temele sahip humuslu toprak isteklerini karşılaması ve yağış koşullarının benzerlik göstermesi dolayısıyla tıbbi ve aromatik değeri yüksek olan bu bitki hem doğal ormanlarda hem de Gökçebey Orman Fidanlığında yetiştirilecek potansiyeldedir” dedi. Vali Ali Kaban ise yaptığı konuşmada “Sadece ormancılık ta değil tüm sektörlerde ürün çeşidini ne kadar çeşitlendirirsek başarı sayımız artar.Ginseng yetmişli yıllarda adam otu olarak biliniyordu şimdi ginseng olarak adlandırılmakta ve çok şifalı bir bitki olduğunu bilmekteyiz. Ginseng bitkisinin de fındık gibi ceviz ve defne gibi ilimizde ve ülkemizde yetiştirilmesiyle değerli bir bitki çeşidimiz olacağı inancındayım. Bu projelerin desteklenmesinde emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere tüm orman teşkilatına teşekkür ederim” dedi. Ginseng Uzmanları Dr. Sungkyun Mor ile Yong Durk Park sunumlar eşliğinde Kore ginsenginin tarihsel gelişimi, yetişme ortamı, kültüre etme teknikleri, kullanım alanları, yetiştirme metodları ve yapılan uygulamalar ile silikat kullanımının ginseng ve diğer meyveler üzerine etkileri hakkında bilgiler verdi. Yapılan değerlendirmenin ardından Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından Dr. Sungkyun Mor ile Yong Durk Park’a sunumları ve katkılarından dolayı plaket verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kayaliklardan dusen sahis yaralandi liD5lS4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde kayalıklardan düşen vatandaşı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler tarafından yürütülen koordineli ve titiz çalışma sonucu bulunduğu yerden çıkartılan vatandaş, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin