Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2016 15:07 tarihinde yayınlandı
0

Ginseng Bitkisi Yetiştirme Çalışmaları Yapılıyor

 

Yenice Ormanlarındaki Yaylacık Araştırma Mühendisliğinde mucizevi bitki olan, diyabet hastalığı ve birçok kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılan Ginseng Bitkisi (Panax ginseng) çalışmaları yapılırken,  bitkinin hem tohumdan hem de Güney Kore’den getirilen kök yumrularından oluşturulan deneme çalışmaları yerinde incelendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, İç Anadolu Araştırma Müdürü Tuncay Porsuk, Yenice Orman İşletme Müdürü Mehmet Nafiz Akel ve Araştırma Mühendisi Saadettin Pınarbaşı’nın da katıldığı incelemede bitkilerin dikimi gelişimi konularında bizzat araştırma müdürü tarafından bilgiler verildi.

Kapalı Kayın ormanında siper altında, güney doğu bakıda yaklaşık 1000 m. rakımda yapılan araştırma çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiği yerinde gözlemlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin