Reklam
Reklam

Gezen tavuktan çileğe: Doğal üretim serüveni sürüyor

gezen tavuktan cilege dogal uretim seruveni suruyor djGtuBD1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Soğukçam Mahallesi’nde yaşayan Kazım Yüksel, 12 yıl evvel başladığı gezen tavuk yetiştiriciliğini, artık çilek tarımıyla taçlandırıyor. Üretim yaptığı alanı yalnızca bir bahçe değil, birebir vakitte bir ömür alanı haline getiren Yüksel, bilhassa çocuklu ailelerin uğrak noktası haline geldi.

Maydanozla başladı, çilekle devam ediyor

Geçmişte maydanoz ve dereotu üzere farklı eserleri denediğini söyleyen Kazım Yüksel, “Çilek daha zahmetsiz ve randımanı yüksek. Bilhassa albion çeşidini yetiştiriyoruz” dedi.

Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğü’nden aldığı takviyeyle üretimini çeşitlendiren Yüksel, hem tavuk hem çilek yetiştiriciliğini birlikte sürdürüyor.

Bahçede kısmından çilek, kümesten yumurta

Ziyaretçilerin bahçeye geldiklerinde direkt kısmından çilek topladığını, kümesten yumurta aldığını söyleyen Yüksel, “Çilek ve yumurtayı fiyatlı satıyoruz, lakin o anda bahçede öteki meyve varsa ya da semaverde çayımız demlenmişse, bunlardan fiyat almıyoruz. Konuklarımı müşteri üzere değil, konutuma gelen dostlar üzere karşılıyorum” sözlerini kullandı.

Çocuklar için doğal bir oyun alanı

Yüksel’in bahçesi bilhassa çocuklu ailelerin uğrak noktası olmuş durumda. Çocuklar bahçede ağaçlara tırmanıyor, hayvanlarla vakit geçiriyor ve toprağı tanıyor. “Hayvan sevgileri gelişiyor, tabiatla bağ kuruyorlar. Bu yalnızca alışveriş değil, tıpkı vakitte tabiatla iç içe bir ömür biçimi” diyen Yüksel, ziyaretçilere hem üretim sürecini gösteriyor hem de tabiatla güçlü bir bağ kurmalarına imkân tanıyor.

Doğaya dönüş çağrısı

Doğal hayatı ve üretimi paylaşım kültürüyle harmanlayan Kazım Yüksel, “İnsanlarla vakit geçirmeyi, onlara yardımcı olmayı seviyorum. Herkesin rahat hissedeceği bir ortam oluşturmak istiyorum” diyerek, tabiatla iç içe yaşamanın kıymetine vurgu yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

yenice belediyesi arac filosunu guclendirdi XI8FUZvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin