GES, ürettiği enerji ile belediyenin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye geldi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İmsaka kalan --:--
ges urettigi enerji ile belediyenin tum elektrik ihtiyacini karsilayabilecek seviyeye geldi C2AYNYEL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

GES, ürettiği enerji ile belediyenin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye geldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle gayret ve sürdürülebilir gelecek amaçları doğrultusunda hayata geçirdiği çevreci projelerden biri olan Güneş Güç Santrali (GES), temmuz ayında tam kapasiteyle üretim yaparak büyük bir muvaffakiyete imza attı. Temmuz ayı prestijiyle saatlik 45 megavat güç üretim kapasitesine ulaşarak belediyenin tüm elektrik muhtaçlığını karşılayabilecek düzeye geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen güneş güç santrali, temmuz ayı prestijiyle saatlik 45 megavat güç üretim kapasitesine ulaşarak belediyenin tüm elektrik gereksinimini karşılayabilecek düzeye geldi. Bu gelişme yalnızca güç gereksiniminin sürdürülebilir kaynaklarla karşılanması açısından değil, birebir vakitte Türkiye genelinde çevreci belediyeciliğin yaygınlaştırılması ismine da örnek teşkil ediyor.

Haziran ayında toplam 11 milyon 311 bin 174 kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştiren Samsun GES’in temmuz ayında bu sayısı ikiye katlaması bekleniyor. Tesisin kurulumundan bu yana gerçekleştirilen 35.350 ton CO2 emisyonu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tabiat dostu güç siyasetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü de bir defa daha ortaya koyuyor. Yenilenebilir güç yatırımlarına sürat veren Belediye, tabiatla uyumlu, sürdürülebilir ve gelecek jenerasyonlara yaşanabilir bir kent bırakma gayesi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ugur ucar kimse kusura bakmasin bu penalti dunyanin hicbir yerinde calinmaz DPwUXb1r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Uğur Uçar: “Kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor galibiyeti sonrası, “Futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor lehine verilen penaltı kararını eleştirdi. Kazanmaya devam edeceklerini kaydeden Uçar, “Çok mutluyuz. Oyuncularımı mücadeleleri için tebrik ediyorum. Aslında maç beklediğimiz gibi başladı, golü de bulduk. Ama ne hikmetse Erokspor’u maça ortak ettiler. Ama bugün Kadir Gecesi’nin hürmetine herhalde çok güzel bir gol oldu, çok mutluyuz. Takım kenetlendi, şehir kenetlendi, bir aile olduk ve inşallah bunu devam ettireceğiz. Kazana kazana gideceğiz” dedi.

Penaltı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçar, “Osman Hoca’yı çok severim, saygı da duyarım ama futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz. Erok şampiyon olacaksa onlara başarılar dileriz, sezon sonunda görüşürüz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin