Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2023 22:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan işletmeye başarı ödülü

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sıra dışı konsepti ile müşterilerinin dikkatini çeken restorana en iyi çıkış yapan restorana başarı ödülü verildi. Gültekin Burhan isimli vatandaş, Safranbolu’da geri dönüşüm malzemeleriyle dekore ettiği restoranını açtı. Yatak yayı ve çamaşır makinesi tamburlarından avizeleri, çatal ve kaşıktan yapılmış insan formundaki bibloları ve nostaljik Taksim tramvayıyla müşterilerinin ilgisini çeken restoranın sahibi Burhan, Uluslararası İş Kadınları Derneği tarafından düzenlenen ödül törenine davet edildi. En iyi çıkış yapan başarılı restoran ödülünü TGRT Haber Spikeri Meltem Günay’ın elinden alan Burhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmesini restoran olarak açtığını, daha sonrasında sanatevine dönüştüğünü belirterek, “Burada geri dönüşümden faydalandığımız çok obje var. Yatak yaylarından, çamaşır kazanlarından, çatal kaşıklardan biblolarımız var. Tramvay kendi imalatım. 45 gün gibi bir zamanımı aldı. Pimaş borularından avizeler yaptık. Burada parayla satın aldığım tek şey masa ve sandalyedir” diye konuştu. Eşinin, işinin ve kızının hayatta değerli ve çok kıymetli noktaları olduğunu ifade eden Burhan, gelen müşterilerine değerli olduklarını hissettirmesinin başarıyı getirdiğini söyledi. Burhan, ödülle birlikte tarihi ilçeye katma değer kazandırdığını aktararak, “Birçok ünlünün sahne aldığı orada Safranbolu’dan bu ödülü ortaya çıkarmamız bizi mutlu etti” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da yaralıyı hastaneye yetiştiren sürücü alkollü çıktı

Bartın’da aracına çarpan motosiklet şoförünü hastaneye yetiştiren araba şoförü alkollü çıktı.
İddiaya nazaran göre Bartın-Karabük karayolu Muratbey mevkisinde seyir halinde bulunan İ.S. yönetimindeki 74 ABN 986 plakalı motosiklet, önünde seyir eden E.S yönetimindeki 74 BJ 376 plakalı araba ile çarpıştı. Kazada araba şoförü yaralanan motosiklet şoförü aracına alarak, Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü. Yaralı motosiklet şoförü tedavi altına alınırken, yaralıyı hastaneye götüren E.S’nin yaralı sürücüyü yolda bulduğunu ve kazayı görmediğini söylediği öğrenildi. Daha sonra kazayı kendisinin yaptığını itiraf eden E.S.’nin arabasının sol ön kapısında kaza nedeniyle hasar oluştuğu tespit edildi.
Yapılan testlerde ise motosiklet şoföründe 249 promil, araba şoföründe ise 100 promil alkol nelirlemdi. Gruplar yaptıkları inceleme ve çalışmaların akabinde her iki şoför hakkında isimli süreç isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin