Genel Sekreter Mehmet Uzun'a Yemekli Veda - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2023 16:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Genel Sekreter Mehmet Uzun’a Yemekli Veda

Vali Fuat Gürel tarafından, önümüzdeki günlerde emekliliğe ayrılacak olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun’a veda yemeği düzenlendi.

Karabük Polis Evi’nde düzenlenen veda yemeğine; Vali Fuat Gürel eşi Özlem Aras Güler, Özel İdare Genel Mehmet Uzun ve eşi Müzeyyen Can Uzun, kurum müdürleri ve daire müdürleri katıldı.
Onuruna verilen veda yemeğinde 17 yıllık Genel Sekreterlik süresinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi veren Genel Sekreter Uzun, 2006 yılından bu zamana kadar görev sürecinde 11 bin 573 ihale gerçekleştirildiğini söyledi.

Genel Sekreter Uzun, 17 yıllık görev sürecinde eğitimden sağlığa, tarımdan emniyete, kültürden sosyal hizmetlere birçok alandan başarılı çalışmalara imza atıldığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:
“Karabük’ümüzü en gözde kurumu haline getirmek için mücadele ettik ve bunu da başardığımıza eminim. Bu süreçte bana vermiş olduğunuz destekler için beraber görev yaptığım valilerimize, milletvekillerimize, meclis başkanları ve üyeleri ile tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

İl Özel İdaresi’nin tüm kurum yatırımlarının takip edildiği, aynı zamanda yerel bir parlamentoya sahip olan çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel yaptığı konuşmada; “İl Özel İdaresi’nin tüm kurumlarla ve köyden kente tüm vatandaşlarla bir bağı var. Genel Sekreter Mehmet Uzun’da bu kurumun köy hizmetleri ve il özel idaresi olarak 2003’den bu yana 20 senelik bir hafızasına sahipti” dedi.

Vali Gürel, İl Özel İdaresi’nin sadece köylere hizmet etmediğini, köylerin alt yapısının tamamından sorumlu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Hep birlikte hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu güzel işleri ortaya çıkardık. Çalışanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, kaymakamlarımız bu işlerde herkesin katkısı var. Milletvekillerimizin de çok büyük gayretleri var. Kaynak konusunda Ankara’dan destek vererek çözüm üreterek yapılan hizmetlere çok büyük katkıları oldu. İl Özel İdaresi gerçekten şehrin kalkınmasında ve daha da ileriye taşınmasında önemli görevler üstlenen bir kurum ve bunun 20 yıla yakındır başında olan Genel Sekreterimizi emekliliğe uğurluyoruz. Allah yolunu açık etsin. Bundan sonraki yaşantısında kendisine başarılar diliyorum, inşallah her şey gönlünce olur. Kendisine ve bu süre zarfında görev yaptığı arkadaşlarına, meclis başkanı ve üyelerine, bu şehre emek veren milletvekillerimize, siyasetçilerimize, kurum müdürlerimize herkese teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Vali Gürel, Genel Sekreter Uzun’a başarı belgesi takdim etti. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede baharin renkleri kisin beyaziyla kucaklasti WphXbqFS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de baharın renkleri kışın beyazıyla kucaklaştı

Gümüşhane’de kışın sert yüzü baharın renkleri ile buluşmaya başladı. Torul Barajı çevresinde meyve ağaçları çiçeklerle bezenip pembe bir örtü oluştururken, şehrin yüksek zirveleri hala beyaz gelinliğini koruyor. Zigana’nın yeşil yamaçlarında kendini gösteren papatyalar, karlı dağların gölgesinde baharı müjdeliyor.

Gümüşhane’de Mart ayının son günlerine doğru doğa, adeta bir ressamın paletinden çıkmışçasına renklenmeye başladı. Şehrin coğrafi yapısı nedeniyle oluşan rakım farkı, kış ve bahar mevsimlerinin aynı anda yaşanmasına olanak sağlıyor. Özellikle Torul ilçe merkezinde ve Torul Barajı havzasında sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte meyve ağaçları çiçek açtı. Barajın kenarındaki pembe ve beyaz çiçekler, bölge halkı ve fotoğraf tutkunları için eşsiz manzaralar oluşturuyor.

Efsanevi Zigana Geçidi’nin hemen alt kısmında yer alan Zigana köyünde ise baharın ilk habercileri olan papatyalar yüzünü gösterdi.

Yeşil çimenlerin üzerinde açan papatyalar, arka planda hala karla kaplı olan heybetli zirvelerle birlikte görüntülendi. Doğanın bu uyanışı, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini de hareketlendirdi. Koyun sürülerinin taze otlarla buluştuğu yamaçlar fotoğrafçılar için eşsiz manzaralar sunmaya başladı.

Harşit Çayı üzerindeki Torul Barajı çevresi, baharın en canlı renklerine ev sahipliği yapıyor. Badem ve kayısı ağaçlarının dallarını süsleyen çiçekler, suların dinginliğiyle birleşince ortaya kartpostallık görüntüler çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin