Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
0

Genel merkezi Rize’de olan ilk işçi sendikası kuruldu

Genel Merkezi Rize’de bulunan ilk mevsimlik işçi sendikası Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası (TÜM ÇAY İŞ) kuruldu.

Genel Merkezi Rize’de bulunan ilk mevsimlik işçi sendikası TÜM ÇAY-İŞ kurularak 1. Olağan Genel Kurulu’nu bugün gerçekleştirdi. Olağan Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonrasında tek liste ile gidilen seçimin sonucunda TÜM ÇAY-İŞ Başkanı olarak Hasan Fehmi Bursalı seçildi.

Başkan olarak seçilen Hasan Fehmi Bursalı, sendika üyelerinden alınacak aidatların yüzde ellisi işçilerde kalacağını belirterek “Tüm Çay-iş sendikamızın 1. Olağan kongremiz ve Genel merkezimizin açılışı ile bölgemize hayırlar getirsin. Uzun bir yolculuktan sonra arkadaşlarımızla beraber, birlik ve beraberlik hukuku içerisinde oluşturduğumuz bu genel merkezimiz sendikalar tarihinde ilk defa Rize’de gerçekleşmiş durumdadır. Bunun bir anlamı var. Buranın ilk olması çok önemli. Sendika tarihinde bütün sendikaların genel merkezleri Doğu Karadeniz haricinde hep Ankara’daydı. Biz ilk defa böyle bir şeyi arkadaşlarımızla beraber başardık. Genel merkezimizi Doğu Karadeniz’de kurmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Birinci ayda emekçi kardeşlerimden kesilecek aidat genel merkezlere gidiyor. Şimdi Doğu Karadeniz’de bu para burada kalacak. Tüzüğümüzde geçen maddeyi de yüzde 50 işçi kardeşlerimizin cebinde kalacak. Bu gerçekleştikten sonra geri kalan yüzde 50 ile Doğu Karadeniz’de olan emekçi kardeşlerimize hizmet yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin