Gençlik Programı Kapsamında Karabük’e 1301 Kontenjan - Karabük Haber Postası
67a46a732a7fa
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
06 Şubat, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Gençlik Programı Kapsamında Karabük’e 1301 Kontenjan

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Karabük’e 1301 kontenjan ayrıldığını duyurdu.

Milletvekilleri, yaptıkları ortak açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti.

Gençlerin üniversite eğitimi sırasında deneyim kazanmalarına katkı sağlayacaklarını ifade eden Şahin ve Keskinkılıç, şu açıklamalarda bulundu:

“Gençlik Programı kapsamında, Karabük Üniversitemizde değerlendirilmek üzere 1301 kontenjan tahsisi yapıldı. Öğrencilerimiz, okurken aynı zamanda üniversitelerde ve istedikleri alanlarda çalışabilecekler. İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden programa başvuru yapabilecekler.

ÖĞRECİLERİMİZE 15 BİN 162 TL GELİR DESTEĞİ

Öğrencilerimiz haftalık en fazla 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1.083 TL ödeme yapılacak. 5 gün çalışan öğrenci 5.415 TL, 14 gün çalışan öğrenci 15.162 TL gelir desteği alabilecek.

Program süresince öğrencilerimizin kısa vadeli sigorta primleri devlet tarafından yatırılacak. Ayrıca, öğrencilerimiz 1 hafta sonra programa başvuruda bulunabilecek.

Programa ilişkin tüm ayrıntılar için: genclik.iskur.gov.tr adresinden bilgi alınabilir.”

Milletvekilleri, programın gençler için hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NEDİR?

İŞKUR Gençlik Programı, kamu üniversiteleri ile iş birliği yaparak kamusal hizmetlerin desteklenmesi amacıyla üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitimler sunan kısmi zamanlı aktif iş gücü programı olarak hayata geçirildi.

Katılımcılara iş gücü deneyimi ve gelir desteği sağlayan bu programdan, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde örgün eğitim gören aktif öğrenciler yararlanabilecek.

Program kapsamında sunulan faaliyetler:

Ağaçlandırma, geri dönüşüm ve enerji verimliliği gibi sürdürülebilir kampüs projeleri

Kampüs altyapı ve bakım hizmetlerinin desteklenmesi

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin teşvik edilmesi

Akademik ve idari destek faaliyetlerinin yürütülmesi

Toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin geliştirilmesi

Öğrenci gelişim ve uyum projelerinin desteklenmesi

Dijital dönüşüm ve inovasyon projelerinin teşvik edilmesi

Girişimcilik ekosistemi faaliyetlerinin güçlendirilmesi

Katılımcılar, program süresince başka bir işte sigortalı olarak çalışabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 200 bin öğrencinin programdan faydalanacağını, önümüzdeki 4 yıl içinde ise toplam 1 milyon üniversite öğrencisinin bu fırsattan yararlanmasının planlandığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
keskinden vali hacibektasogluna veda ziyareti GevAXgXv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskin’den Vali Hacıbektaşoğlu’na veda ziyareti

Zonguldak Orman Bölge Müdürü olarak görev yaparken Orman Genel Müdürlüğü’ne görevlendirilen Hasan Keskin, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, görev süresi boyunca kente sağladığı katkılardan dolayı Keskin’e teşekkür ederek yeni görevinde başarı diledi.

Orman Genel Müdürlüğü’ndeki görevine başlaması öncesinde gerçekleştirilen ziyaret, iyi dileklerin paylaşılmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin