Genç yetenekleri iş dünyasıyla buluşturacak OKAF’25’e sayılı günler kaldı - Karabük Haber Postası
genc yetenekleri is dunyasiyla bulusturacak okaf25e sayili gunler kaldi Af1f1VWf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Genç yetenekleri iş dünyasıyla buluşturacak OKAF’25’e sayılı günler kaldı

Bölge üniversitelerinin paydaşlığıyla düzenlenecek Orta Karadeniz Meslek Fuarı (OKAF’25), genç yetenekleri iş dünyasıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi uyumunda birinci defa 2019 yılında başlatılanı Bölgesel Meslek Fuarları, her geçen yıl kapsamını genişleterek bugün 13 farklı merkezde düzenleniyor. Orta Karadeniz Meslek Fuarı (OKAF) ise bu vizyonun kıymetli bir modülü olarak birinci sefer 2022 yılında Samsun’da gerçekleştirilmişti. Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, üniversitelerin sırf bilgi üreten değil; birebir vakitte gençleri hayatın içinde donanımlı bireyler olarak yetiştiren kurumlar olduğunu vurgulayarak, “Bölgesel meslek fuarları, öğrenciler ile iş dünyası ortasında nitelikli ve sürdürülebilir bağlar kuran bir köprü görevi görüyor. Öğrencilerimiz, bu sayede teorik bilgiyle alandaki gerçekliği birleştirme fırsatı buluyor; kesim temsilcileriyle birebir temas kurarak mesleklerini daha sağlam temeller üzerine inşa edebiliyorlar” dedi.

“Yatırımlarla Samsun, yazılım ve üretim üssüne dönüşecek”

“Kariyerin İçin Bir Başlangıç Noktası: Harekete Geç!” sloganıyla yola çıkan OKAF’25’in tanıtım toplantısında konuşan Rektör Aydın, fuarın temel hedefinin gençleri iş dünyasının dinamik aktörleriyle buluşturmak, onları gerçek fırsatlarla tanıştırmak olduğunu belirterek, “Bu yıl, 170’in üzerinde kurum ve firma, 70’ten fazla sponsorla çok daha kapsamlı bir tertip planlandık. 2024’ten aldığımız güçle bu yıl daha dinamik, daha yenilikçi bir içerikle sahnedeyiz. Gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onlara taraf vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yılki fuarda birçok öncü kuruluşumuzun yanı sıra, Cherry Otomotiv’in kuracağı dev üretim tesisi; istihdamdan Ar-Ge’ye, mühendislikten yazılıma kadar birçok alanda orijinal fırsatlar doğuracaktır. Keza Makine ve Kimya Sanayisi A.Ş.’nin (MKE) bölgemize kazandıracağı stratejik tesisler, savunma sanayiinde uzmanlaşmak isteyen gençlerimiz için eşsiz bir gelişim yeri sunacaktır. Baykar Teknoloji’nin Samsun’a taşıyacağı yüksek teknoloji ve ileri mühendislik altyapısı, kentimizi yazılım ve üretim üssüne dönüştürecektir” diye konuştu.

OKAF’25’in, sadece bir meslek fuarı olmanın ötesinde; öğrencilere ve mezunlara, geleceğin iş gücü için gerekli olan yetkinlikleri kazandırmayı hedefleyen ayrıntılı bir platform olarak öne çıktığına değinen Rektör Aydın, dijital marifetler, yapay zeka, büyük data tahlili ve dijital pazarlama üzere günün ve yarının muhtaçlık duyduğu alanlarda da özel atölye çalışmalarına mesken sahipliği yapacağının altını çizdi.

Fuar, SAMÜ mesken sahipliğinde; Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin iştirakiyle 14-15 Nisan’da Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin