Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Genç yazarlar okurlarıyla buluştu

Karabük Üniversitesi Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri (KÜLBİSS) etkinlikleri kapsamında “Karabük Üniversiteli Genç Yazarlar” adlı söyleşi programında genç yazarlar ve okurlar bir araya geldi. Sesli Düşünme Kulübü tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ömer Faruk Dinç, Murat Güçlü, Aslı Bey, Mehmet Önder Karataş ve Tuğçe Yavuz isimli Karabük Üniversitesi öğrencileri konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılardan “Karabulut” adlı kitabın yazarı olan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Ömer Faruk Dinç, polisiye ve cinayet kitapları yazmayı çok sevdiğini belirterek,  ilk yazarlık serüvenine 2016 yılında başladığını söyledi. Dinç, cinayet ve polisiye kitap yazarken basite kaçınılmaması gerektiğinin altını çizerek “Okuyucu kitabın son sayfasında katili bulmamalı. Katili kendisi düşünerek bulmalı. Önemli olan cinayeti işleyen karakterin son sayfalarda verilmesi değil, cinayeti işleyen kişiyi okuyucunun kendisinin bulabilmesidir” diye konuştu. “A ve Dem” kitabının genç yazarı Din Kültürü Öğretmeni ve 19 Mayıs Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Aslı Bey de yazarlığa İkrar Dergisi’ne şiir göndererek başladığını belirterek “Şiir şairin sırrıdır ve sadece yazılmaz, çünkü şiir insanların ardında bıraktığı iyiliklerdir.” sözlerinin kendisine ilham kattığını ifade etti. Şair kimliği ile de tanınan Bey, “Şiiri sadece bir metin olarak görmüyorum. Arkada güzel duygular bırakmak benim için önemlidir. Şiir, yaşamı anlamlı kılar.” dedi. İlk kitabı “Kırmızı Bisikletim” olan İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Murat Güçlü ise ilk ve ortaokul yıllarında şiir kompozisyon alanında birçok derecesi olduğunu belirterek, sosyal medyada yanlışlıkla kendi şiirini paylaştığını ve belli bir kitleye ulaştığını ifade etti. Güçlü, “Kırmızı Bisikletim” adlı kitabıyla şiirden roman tarzına geçiş yaptığını aktararak  “Modern şiir yazıyorum öyleyse onların hikâyelerini de oluşturayım. Şiir yazabiliyorsak hikayeleştirebiliriz düşüncesi ile Kırmızı Bisikletim romanını yazdım.” dedi. “Halbuki” dergisinin yazarı Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi son sınıf öğrencisi Tuğçe Yavuz, derginin kuruluş amacı hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Toyluklarımızın farkında olup kendimizi nasıl geliştirebiliriz ve her bölümden öğrenci alarak bir dergi fulyası oluşturabiliriz. Karabük Üniversitesinde neden bir dergi çıkartmayalım dedik. Gençlerin şu dönemde tutunacak bir dala ihtiyacı var kuşkusuz bunu sanatın her türlüsüyle gerçekleştirebiliriz.” Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü mezunu Mehmet Önder Karataş ise salt bir biçimde okumanın beyne zarar veren bir durum olduğunu ifade ederek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Yalnızca okumak beyni şişmanlatır. Bu şişmanlatma yazı yazılarak terbiye edilecektir. Bir sanatkar manen açlık hissetmeli. Açlık ise mahremiyeti doğurur. Aşk ise yazıyı doğurur. Bu sebeple bu iş, aşkı esas alır.” Söyleşi konuşmaların ardından soru cevap bölümü ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

E-ihracatta kapılar aralanıyor: Girişimcilere dijital ticaret eğitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) mesken sahipliğinde düzenlenen "İhracatın E-Hali" etkinliğinde, girişimcilere e-ihracatın incelikleri anlatıldı. Aktiflikte dijital ihracatta muvaffakiyet için gerekli olan hakikat strateji, altyapı ve iş birliği hususlarında kapsamlı eğitimler verildi.
İhracatın E-Hali aktifliği, Samsun TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Aktiflikte iştirakçilere, "Globalleşen E-Ticaret İktisadında Bankaların Rolü", "B2B Dünyasında Hudut Ötesi İhracat", "Sınırları Aşan Perakende" ve "E-İhracata Bütünsel Bakış: Sistem, Strateji, Sevkiyat" mevzularında bilgi verildi.

Çakır: "E-ticaret; hakikat strateji, altyapı ve iş birliği gerektirir"
Programın açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, "Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin dijitalleşme sürecinde takviye olmak, onları küresel pazarlara hazırlamak, rekabet gücünü artırmak ismine bu cins aktiflikleri önemsiyoruz. E-ticaret yalnızca bir satış kanalı değil tıpkı vakitte stratejik bir büyüme aracıdır. Bugün artık bir eser, bir hizmet ya da bir fikir internet sayesinde dünyanın dört bir tarafına çarçabuk yayılabilmektedir. Lakin bu dönüşüm birebir vakitte hakikat strateji, altyapı ve iş birliği gerektirmektedir. Bugünkü programda bu alanda uzman kurumların kıymetli temsilcileri bizlerle olacaklar. Bahsin finansal perspektif, global pazar yeri tecrübesi, B2C ihracat vizyonu ve e-ihracat ekosistemini tamamlayıcı aktörleriyle çok değerli bilgiler edineceğiz. İnanıyorum ki bu aktiflik yeni iş birlikleri, yeni maksat pazarlara ve bu güçlü bir dijital ihracat geleceğine kapı aralayacaktır" dedi.
Türkiye’nin kalkınmasında gençlerin rolü ve ehemmiyetinin çok fazla olduğunu lisana getiren TOBB Samsun Genç Girişimciler İcra Kurulu Lideri Onur Öztekin ise "Türkiye’nin kalkınmasında gençlerin rolünü büyütmek maksadını benimseyerek, üretimden teknolojiye, ihracattan toplumsal girişimciliğe kadar her alanda genç girişimcileri desteklemeyi bir misyon biliyoruz. Şuramız yalnızca fikir üreten değil bu fikirleri hayata geçirmek için ter döken, uğraş eden ve üretim kültürünü benimseyen bir kültürü, bir kuşağı temsil ediyor. Bugüne kadar düzenlediğimiz B2B eşleştirme programlarından toplumsal girişimcilik projelerine, kent dışı iş birliklerinden ilham veren söyleşilere kadar pek çok ses getiren tertiplere imza attık. Artık de bu aktiflikle birlikte global ticaretin en dinamik alanlarından biri olan e-ihracat konusunu gündeme taşıyor, Samsun iş dünyasını dijital ihracatla buluşturuyoruz. KOBİ’lerimizin, girişimcilerimizin ve dijital ihracatla ilgilenen herkesin bu buluşmadan yarar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların akabinde alanında yetkili şahıslar, kendi bahis başlıkları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin