Reklam
Reklam
kpyeni 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 16:04 tarihinde yayınlandı
0

Genç Sağlık-Sen’den Karabük’te “Özgür İrade” Vurgusu

Genç Sağlık-Sen Karabük teşkilatı, sağlık çalışanlarının özgür iradesiyle büyümeye devam ettiklerini belirterek kamuoyuna yönelik dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Sendika, 2022 yılında başlayan teşkilatlanma sürecinin 2026 itibarıyla büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü ifade etti.

Açıklamada, sendikanın son dönemde yüzde 45’in üzerinde büyüme kaydettiği belirtilerek, bu yükselişin “sahada alın teri döken sağlık çalışanlarının tercihi” olduğu vurgulandı. Bazı çevrelerin sendikanın yükselişi karşısında algı operasyonlarına başvurduğu öne sürülen açıklamada, üyelik ve istifa dilekçeleri üzerinden ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde temsilcilerine ait üyeliğin sahte imzalarla başka bir sendikaya geçirildiğine yönelik ciddi iddiaların tespit edildiği belirtilerek, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

“Gerçekleri algıyla örtemezsiniz” denilen açıklamada, sağlık çalışanlarının baskılara rağmen özgür iradesiyle hareket ettiği kaydedildi.

Genç Sağlık-Sen’in Karabük genelindeki büyüme oranları ise şu şekilde paylaşıldı:

  • ADSM: yüzde 325
  • Yenice Devlet Hastanesi: yüzde 275
  • İl Sağlık Müdürlüğü: yüzde 54,4
  • Safranbolu Devlet Hastanesi: yüzde 33,8
  • Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi: yüzde 27,7
  • Eflani Devlet Hastanesi: yüzde 12,5

Açıklamada ayrıca Karabük Üniversitesi’nde yetkili sendika oldukları ve Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde de önemli başarı elde ettikleri belirtilerek, sendikanın hizmet kolunun tamamında güç kazandığı ifade edildi.

Sendika yönetimi açıklamasını, “Bu mücadele bir sendikanın değil, sağlık çalışanının onurlu yürüyüşüdür” sözleriyle tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gokmedrese sosyal yasam merkezine donustu sPb6npTb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Gökmedrese sosyal yaşam merkezine dönüştü

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesindeki Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nde hizmete açılan sosyal tesisler, tarihi atmosferiyle öğrenci ve vatandaşlara sosyal yaşam alanı sunuyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin yalnızca eğitim ve bilim üretim merkezleri olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamı güçlendiren ve şehirle bütünleşen alanlar oluşturma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Gökmedrese’nin tarihi ve kültürel değerine dikkat çeken Yılmaz; hizmete açılan sosyal tesisin öğrenciler, akademik personel ve Tokat halkı için önemli bir buluşma noktası olacağını belirtti. Üniversitenin şehirle kurduğu güçlü bağları daha da geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, sosyal yaşam alanlarının hem öğrencilerin üniversite deneyimine katkı sunduğunu hem de toplumsal etkileşimi artırdığını ifade etti. TOGÜ Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi Sosyal Tesislerin açılışına Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras ve dernek üyeleri de katılım sağladı. Dernek adına açılan hayır satışı büyük ilgi gördü. TOGÜ tarafından hizmete sunulan tesis, öğrenci ve Tokat halkına sosyal, sıcak ve keyifli bir buluşma ortamı sunmayı hedefliyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gökmedrese’de hizmet verecek tesis, ziyaretçilerine yalnızca bir dinlenme alanı değil aynı zamanda kültürel atmosferle iç içe bir sosyal deneyim sunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin