blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2025 08:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Genç kız çatıya çıktı, kurtarmak isteyenlerle birlikte mahsur kaldı

Düzce’de alkolün tesirinde olduğu argüman edilen genç kız, 16 katlı binanın çatısına çıktı. Genç kızı kurtarmak için çatıya çıkan iki kişi ise kaygan yer nedeniyle çatıda mahsur kaldı. Kurtarılan 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gece saatlerinde Orhangazi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 16 katlı bir binanın çatısında yaşanan hareketli anlar, grupları alarma geçirdi. Edinilen bilgilere nazaran, üniversite eğitimi için Düzce’ye gelen M.Y. isimli genç kız, binanın 3. katındaki meskeninde argümana nazaran alkol aldıktan sonra çatıya çıktı. Genç kızın sesini duyan Muhammet B. ve Osman G. isimli iki vatandaş, çatıya çıkarak müdahale etti. Genç kızı bulunduğu yerden indirmeyi başaran ikili, kaygan yer nedeniyle tekrar üst çıkamayınca itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Takımların çalışması sonucunda, çatıda mahsur kalan üç kişi inançlı halde kurtarıldı. Çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlenen M.Y., Muhammet B. ve Osman G., ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan, yaşanan kurtarma anları havadan dron ile anbean kaydedildi. Olayla ilgili polis takımlarının soruşturması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Kasım, 2025 13:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin siyasetin değil insanlığın meselesi olduğunu vurgulayarak “Bu mücadele 23 yıldır devlet politikasıdır.” dedi.

Uluçay, kadına yönelik şiddete karşı kararlılıklarını her platformda sürdüreceklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddet kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, asla kabul edilemez bir insanlık suçudur.” dedi. Açıklamasında, mücadelenin tek bir günle sınırlanamayacağını vurgulayan Uluçay, “Biz bu davayı; kadının izzetini, çocuklarımızın geleceğini, ailenin onurunu ve milletimizin dirliğini koruma davası olarak görüyoruz. 81 ilde eş zamanlı şekilde bir kez daha ‘şiddete sıfır tolerans’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ BİR STRATEJİ VE KOORDİNASYON YAPISI VAR”

Uluçay, AK Parti iktidarları döneminde kadına yönelik şiddetle mücadelede köklü düzenlemeler yapıldığını hatırlatarak, 6284 sayılı Kanun’un bu alanda tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinde koruma kararları için haftalarca beklenirken Türkiye’de elektronik kelepçeden barınma desteğine kadar pek çok mekanizmanın hızlıca devreye alındığını ifade ederek, “Bugün elimizde sadece kanunlar değil, aynı zamanda güçlü bir strateji ve koordinasyon yapısı var” dedi. Uluçay, 25 Kasım 2023’te yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile tüm kurumların sorumluluklarının net şekilde tanımlandığını, il düzeyinde izleme ve raporlama süreçlerinin zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

“SADECE BİNA AÇMIYORUZ KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ”

KADES uygulamasının milyonlarca kadına güvenlik sağladığını belirten Uluçay, “Bugün uygulama 8 milyon 990 bin kadın tarafından indirildi. Kolluk birimlerimiz ihbar sonrası ortalama 6 dakika içinde olay yerine ulaşıyor” dedi. ŞÖNİM’ler, kadın konukevleri, sosyal hizmet merkezleri ve mahalle düzeyindeki kadın irtibat noktalarının şiddet mağduru kadınlar için önemli bir güvenlik ağı oluşturduğunu vurgulayan Uluçay, “Biz sadece bina açmıyoruz; aynı zamanda kapı kapı dolaşıyoruz” dedi. ASDEP kapsamında 208 binin üzerinde hanede yüz yüze bilgilendirme yapıldığını aktardı. ALO 183 hattının da risk altındaki kadınlara anlık müdahale sağlayan kritik bir mekanizma olduğunu söyledi.

YENİ EYLEM PLANI YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacak 2026–2030 yıllarını kapsayan 5. Ulusal Eylem Planı’na da değinen Uluçay, dijital şiddet, erken uyarı sistemi ve risk analizi gibi alanlarda kapsamlı bir çerçeve oluşturulduğunu ifade ederek, “Bu plan kurumsal kapasiteyi derinleştiren ve toplumsal katılımı güçlendiren yeni bir vizyon sunuyor” dedi.

“İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI %36.6”

Kadınların ekonomik, sosyal ve toplumsal hayatta güçlenmesinin şiddetle mücadelenin ana unsurlarından biri olduğunu belirten Uluçay, kadın istihdamındaki artışa dikkat çekti. Uluçay, “Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 36,6’ya, üst ve orta düzey yönetici oranı yüzde 20’nin üzerine çıktı. Kadın girişimciler yüzde 18’lere ulaştı” dedi. Kadın Kolları olarak KADEM ile birlikte 81 ilde “Güven Toplumunun İnşası: Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” ile “İki İnsan” eğitim programlarını başlattıklarını söyledi.

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Kadına yönelik şiddetin bir zihniyet meselesi olduğunu vurgulayan Uluçay, erkeklere de çağrıda bulunarak, “Evinizde, iş yerinizde, sokakta, sosyal medyada… Şiddetin her türüne karşı ses çıkarın. Susan değil, ‘dur’ diyen olun” ifadelerini kullandı. Uluçay, açıklamasının sonunda, dünyanın farklı coğrafyalarında kadınların maruz kaldığı şiddeti lanetlediklerini belirterek, “Hiçbir kadın kendisini çaresiz hissetmeyene kadar, kadına yönelik şiddet tamamen son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm kadınlara sesleniyoruz: Yalnız değilsiniz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin