Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2023 13:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Genç çiftçi 6 inekle başladığı hayvancılıkta sayıyı 12.5 kat artırdı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 6 yıl önce hayvancılık ve tarıma başlayan 27 yaşındaki Yunuscan Ceylan, devlet desteğiyle işlerini geliştirip büyükbaş hayvan sayısını 75’e yükseltti. Daha önce Zonguldak’ta yaşayan Yunuscan Ceylan (27), 2016 yılında memleketi Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Kapaklı Köyü’ne geri döndü. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı ‘Genç Çiftçi’ projesine yaptığı başvurusu 2017 yılında kabul edilen Ceylan’a 6 hibe inek verildi. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği desteklemesinden yararlanan genç çiftçi, 6 yılda büyükbaş hayvan sayısını 12.5 kat artırarak 75’e yükseltti. Hayvan sayısını yükselten Ceylan, devlet destekleri sayesinde de tarımla da uğraşmaya başladı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan genç çiftçi Yunuscan Ceylan, 2017 yılında faydalandığı proje çerçevesinde 6 hibe inek aldığını belirtti. Hayvan sayısını 75’e kadar yükselttiklerini ifade eden Ceylan, “Kurbanlık hayvan da yetiştiriyoruz, onun yanında buzağı üretimi de var. Bunun yanında peynir, süt ve tereyağı da yapmamız bize ek bir katkı sağlıyor” diye konuştu. Ceylan, hayvancılığın tarım yapma noktasında da katkısı olduğunu aktararak, “Hayvanların gübresini değerlendiriyoruz. Tarlamıza döktüğümüzde geri dönüş olarak katkı sağlıyor” dedi. Hayvancılığın ilk başlarda kendisini zorladığını kaydeden Ceylan, “Devletimizin yardımıyla sistemimizi kurduk. Şuan bütün ekipmanlarımız yerinde. Hayvancılıkta bunlar büyük kolaylık sağlıyor” ifadelerini kullandı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ceylan şunları söyledi: “Herkes masa başında çalışacak diye bir şey yok. Bu işleri birileri yapacak. Gençler bu işi yapabilirler. Bizde dünden bugüne kadar geldik. Ülkemiz açısından da geliri yüksek bir iş.” (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.