Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2023 00:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Geliştirilen yazılımla fotoğraftan pozisyon tespiti yapılabilecek

Tokat’ta bir yazılım şirketi geliştirdiği yazılıp ile fotoğraf üzerinde yüzde 1 yanılma hissesiyle pozisyon tespiti yapabiliyor.
Çekilen her hangi bir fotoğraf üzerinden koordinat belirleyen yazılım, geliştirilip bir kaç düzeltme sonucunda yüzde 99.99 oranında doğruluk düzeyine ulaştırıldı. Yazılımın, güvenlik güçlerinin yansıra sivil vatandaşlarında kullanabileceğini belirten yazılım şirketinin sahibi Mehmet Recep Erçin, "Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şuanda büsbütün bizim tarafımızdan ulusallaşmış oldu. Bunu başardığımız için memnunuz ve bunun üzere projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil gayeyle kullanılan bir projedir. Kusur hissemiz çok düşük, yüzde 95 oranında gerçek sonuç alıyoruz. Bizim buradaki emelimiz topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık biçimde gözüküyor." dedi.
"Yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz"
2017 yılından itibaren yazılım geliştirme alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Mehmet Recep Erçin, "Tokat’ta hazırladığımız Gaye Belirleme Yazılım’ının özelliklerini anlatacak olursak, yatay perspektif bir fotoğraftan dikey koordinat hesaplama süreci yapıyor. Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şuanda külliyen bizim tarafımızdan ulusallaşmış oldu. Bunu başardığımız için memnunuz ve bunun üzere projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil maksatla kullanılan bir projedir. Yanılgı hissemiz çok düşük, yüzde 95 oranında yanlışsız sonuç alıyoruz. Bizim buradaki gayemiz topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık halde gözüküyor ve akabinde ufak bir kaç düzenleme sonucunda yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz. Biz hesaplıyoruz, kullanan bireyde ufak düzeltme sonucunda rahatlıkla kullanabiliyor. Askeri koordinat sistemlerine de bilgi transferi sağlayabiliyoruz. Şuan bu proje topçu birliklerinin koordinat hesaplamada kullandıkları bir program olarak tasarlandı. Topçu birlikleri 5 kilometre arada lazer gönderdiklerinde ortaya çıkma ihtimalleri oluyor, kaçma durumları olmuyor. Yakın aralık için drone kaldırarak çekilen fotoğraflar sayesinde koordinat hesaplaması yapılıyor ve böylece askerlerimizin can ve mal güvenliği sağlanmış oluyor. Daha öncesinde yurt dışından alınıyordu, şuan biz bunu ulusallaştırdık. Projemiz bitti, testlerden geçti, şuanda da askeri ekipmanlara ahenk süreci var" Formunda konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.