Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2014 08:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gelir Vergisi Rekortmenleri Belli Oldu

Karabük Deftardarlığı tarafından 2013 yılı Gelir Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) rekortmenleri açıklandı. Karabük İl Defterdarlığında düzenlenen törenle Vergi Haftası nedeni ile Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen sloganlı afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, aynı törende 2013 yılı Gelir Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) rekortmenleri açıklandı. Defterdarlık toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İl Defterdarı Osman Koçaş, Defterdarlık çalışanları, öğrenciler ve velileri katıldı. Vergi vermenin, çağdaş bir devlet olmanın gereği olarak kamu giderlerinin karşılanması için herkesin ekonomik gücene göre alınması gereken anayasal bir ödev olduğunu söyleyen İl Defterdarı Osman Koçaş daha sonra 2013 vergilendirme döneminde dereceye giren Yıllık Gelir Vergisi ve GMSİ rekortmenlerini açıkladı. Vergi konulu sloganlı afiş yarışmasında liseler arasında yapılan yarışmada 1. olan Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Gerçekçi’nin ödülünü vermek üzere kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu “Devletler vergiler ile büyür, bu yüzden vergi vermenin önemini daha iyi anlatmak, genç nesilleri bu konuda bilgilendirmek için bu tür etkinlikler düzenleniyor. Devlet mükellefe dürüst çalışma imkânı sağlayacak, mükellefte çalışarak vergisini ödeyecek. Vergi konulu sloganlı afiş yarışmasında dereceye giren ve katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Daha sonra Vergi rekortmenlerini açıklayan Koçaş, yasal vergi mahrumiyeti açısından bazı mükelleflerin isimlerinin açıklanmasını istemediğini söyledi. Yıllık Gelir Vergisi GMSİ rekortmenleri listesinde birinci ve üçüncü mükellef isminin açıklanmasını istemezken, ikinci Recep Özçelik, dördücü Nezih Gültekin ve beşinci Mehmet Zeki Çelebi oldu. Gelir vergisi rekortmenlerinde birinci sıradaki mükellef isminin açıklanmasını sitemezken, 2. Cemal Dereli, 3. Hüsnü Paçacaıoğlu, 4. Kemal Eser, ve beşinci ise isiminin açıklanmasını istemedi. KARDEMİR TÜRKİYE GENELİNDE 82. SIRADA Gelir Vergisi ve GMSİ rekortmenlerinin açıklanmasının ardından Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin açıklanması beklenirken, İl Defterdarı Osman Koçaş, Bakanlık tarafından açıklanmadığı için kurumlar vergisi rekortmenlerinin açıklamayacaklarını belirtirken, sadece KARDEMİR’in Türkiye Genelinde kurumlar Vergisinde ilk yüz mükellef arasında 82. sırada yer aldığını belirterek “Kardemir A.Ş.’yi huzurlarınızda bir kez daha kutluyorum. Dereceye giren mükelleflerimizle ilgili olarak daha sonra farklı bir program düzenlenecektir” dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’nin yüksek kesimleri kara teslim oldu

Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin