Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2015 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gelir Dağılımı Karabük’te Adilmiş!…

TÜİK Başkanlığınca “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları, 2014” açıklandı. TÜİK verilerine göre, Gini katsayı bakımından Türkiye’de gelir dağılımının en adil illeri 0,304 ile Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin bulunduğu TR81 bölgesi oldu. Gelir dağılımı eşitsizliği ölçütlerinden olan Gini katsayısı, sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımında eşitliği, 1’e yaklaştıkça gelir dağılımında bozulmayı ifade etmektedir. Gini katsayısı Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla 0,391 iken, bu değerin en düşük olduğu bölgeler; 0,304 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) ve 0,308 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) oldu. Gini katsayısının en yüksek olduğu bölgeler ise 0,413 ile TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) ve 0,412 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) oldu. YOKSULLUK ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TRA1 Her bölge için eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 50’si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler; yüzde 15,3 ile TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) ve yüzde 14,4 ile TR31 (İzmir) oldu. Yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 6,3 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) ve yüzde 6,8 ile TR33 (Manisa, Afyon, Kütahya, Uşak) bölgeleri oldu. YOKSULLARIN YÜZDE 16,1’İ TRC2 BÖLGESİNDE YER ALDI Türkiye için eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 50’si bazında hesaplanan yoksulluk sınırına göre, Türkiye’de yoksulluk oranı yüzde 15 oldu. Buna göre; yoksulların yüzde 16,1’i TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgesinde, yüzde 9,3’ü TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt), yüzde 8,4’ü ise TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgesinde yer aldı. Türkiye’deki yoksullar içinde en düşük paya sahip bölgeler ise yüzde 0,3 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın), %0,6 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) ve TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) olarak sıralandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Evinde uyuşturucu olduğunu söyleyip kendisini ihbar eden sanık tahliye edildi

Kastamonu’da sokakta bilinci kapalı şekilde bulunan ve evinde uyuşturucu madde bulunduğunu söylemesi üzerine tutuklanan sanık tahliye edildi.
Olay, Kastamonu’da il merkezinde 29 Nisan 2025 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bilincini kaybetmiş bir kişinin bulunduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Baygın halde bulunan E.A.’nın beyanı doğrultusunda, Kastamonu merkezdeki evinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan E.A. tutuklandı.
Olayın ardından E.A. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçlarından davada açıldı. Davanın ikinci celsesinde sanık, avukatı ve tanıklar hazır bulundu. Duruşmada kendisini savunan E.A., "Uzun yıllardır uyuşturucu kullanıyorum. Madde masraflarını karşılayabilmek için internet üzerinden ayakkabı satışı yaptım ancak bu gelir yeterli olmadı. Bu nedenle uyuşturucu temin ederek benimle irtibata geçen kişilere verdim. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Yaklaşık 8 aydır tutukluyum ve bu süreçte uyuşturucudan uzaklaştım. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.
Tanık polis memuru İ.K. ise, "Sanık, evinde uyuşturucu madde bulunduğunu bize kendisi söyledi. Tam olarak kendinde değildi. Adresi de sanığın kendi beyanı üzerine tespit ettik" diye konuştu.
Tanık polis memuru K.K. ise, "Uyuşturucu kullanan bir şahıs olduğu yönündeki ihbar üzerine sanığın bulunduğu konuma gittik. Kendisi iyi olmadığını, halüsinasyonlar gördüğünü ve evinin karşıda olduğunu söyledi. Evinde uyuşturucu madde bulunduğunu beyan etti. Savcıya bilgi verilmesinin ardından talimatla evinde arama yapıldı ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Evin adresini sanık kendisi tarif etti" ifadelerini kullandı.
Tanık beyanlarıyla ilgili savunma yapan E.A., "Beni bulduklarında evimi ve evimde bulunan uyuşturucu maddeyi ben söyledim. Etkin pişmanlık hükümleri uyarınca hakkımda ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Cumhuriyet savcısının mütalaasını açıklamasının ardından, mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu’nun 192/1 ve 223/4-a maddeleri gereğince atılı suçtan ceza verilmesine yer olmadığı belirtilerek tahliyesine karar verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin