Gelir Dağılımı Karabük’te Adilmiş!... - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2015 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Gelir Dağılımı Karabük’te Adilmiş!…

TÜİK Başkanlığınca “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları, 2014” açıklandı. TÜİK verilerine göre, Gini katsayı bakımından Türkiye’de gelir dağılımının en adil illeri 0,304 ile Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin bulunduğu TR81 bölgesi oldu.
Gelir dağılımı eşitsizliği ölçütlerinden olan Gini katsayısı, sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımında eşitliği, 1’e yaklaştıkça gelir dağılımında bozulmayı ifade etmektedir. Gini katsayısı Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla 0,391 iken, bu değerin en düşük olduğu bölgeler; 0,304 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) ve 0,308 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) oldu. Gini katsayısının en yüksek olduğu bölgeler ise 0,413 ile TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) ve 0,412 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) oldu.
YOKSULLUK ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TRA1
Her bölge için eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 50’si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler; yüzde 15,3 ile TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) ve yüzde 14,4 ile TR31 (İzmir) oldu. Yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 6,3 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) ve yüzde 6,8 ile TR33 (Manisa, Afyon, Kütahya, Uşak) bölgeleri oldu.
YOKSULLARIN YÜZDE 16,1’İ TRC2 BÖLGESİNDE YER ALDI
Türkiye için eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 50’si bazında hesaplanan yoksulluk sınırına göre, Türkiye’de yoksulluk oranı yüzde 15 oldu. Buna göre; yoksulların yüzde 16,1’i TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgesinde, yüzde 9,3’ü TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt), yüzde 8,4’ü ise TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgesinde yer aldı.
Türkiye’deki yoksullar içinde en düşük paya sahip bölgeler ise yüzde 0,3 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın), %0,6 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) ve TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) olarak sıralandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin