blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Geleneksel Hacet Bayramı’nda dağıtılan yemek için 150 kilo pirinç ve 200 kilo et kullanıldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Göllüören köyünde klasik Hacet Bayramı, köylülerin ağır iştirakiyle kutlandı. Aktiflikte 150 kilo pirinç ve 200 kilo et ile yapılan pilav, namaz sonrası vatandaşlara ikram edildi.
Bolu’nun Mudurnu ilçesi Göllüören köyünde klasik Hacet Bayramı düzenlendi. Köy mescidi etrafında gerçekleştirilen aktiflikte köy halkının hazırladığı 150 kilo pirinç ve 200 kilo et kullanılarak yapılan pilav, namazın akabinde vatandaşlara dağıtıldı. Aktifliğe etraf köylerden de çok sayıda vatandaş katılırken, birlik ve beraberlik hislerinin ön planda olduğu programda dualar edildi.
Göllüören Köyü Muhtarı İlhan Orhan, klasik Hacet Bayramı’nın ağır iştirakle gerçekleştiğini belirterek, "Köyümüzün klâsik Hacet Bayramı’nı yaptık. Çok iştirak oldu, gelenlerden Allah razı olsun. Çok hoş bir aktiflik yaşandı. Köyümüz Mudurnu’nun yüksek bölümünde yer alıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
18 Aralık, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesinden Güzergah Değişikliği Açıklaması

Safranbolu  Belediyesi, Karabük Belediyesi tarafından yürütülen  yol çalışmaları ve yoğun trafik nedeniyle halk otobüsü güzergahlarında değişiklik kararı aldı.

Karabük–Safranbolu hattındaki otobüsler artık çarşı merkezine uğramayacak.

Karabük'ten kalkan tüm seferlerin, merkezde yaşanan trafik sıkışıklığı ve gecikmeleri önlemek amacıyla Postane ve Çarşı güzergahından geçmeyeceği açıklandı. Yeni rota; Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okullar Bölgesi, Yenişehir Camii, Anıt, Askeri Lojmanlar, Balık Pazarı ve Yeşil Mahallesi üzerinden Safranbolu'ya ulaşacak şekilde belirlendi.

TOKİ SEFERLERİNE SON

Yapılan  açıklamada ayrıca, gece 00.30'da düzenlenen TOKİ seferlerinin 2 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yapılmayacağı duyuruldu. Belediye yetkilileri, alınan bu kararların seferlerin daha düzenli ve zamanında işlemesi için gerekli olduğunu vurguladı. Vatandaşların mağdur olmamaları için yeni güzergahları dikkate almaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin